• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reklaami aitab tõhusamaks muuta juhatav meedia

  Kogemused näitavad, et ei suudeta näha asjade omavahelist seost: ettevõtja kulutab märkimisväärse summa reklaami peale ja otsustab seejärel kulud «sulgeda».
  Tarbija aga, nähes reklaami, talletab enda jaoks sõnumist teatud osa (firma nime, kaubamärgi või mõne muu talle olulise detaili).
  Mõne aja pärast, kui tarbija on valmis ostuks, teatavasti sünnivad ostuotsused mõne aja pärast reklaami märkamist, hakkab ta otsima infot tähelepanu äratanud firma või toote/teenuse kohta.
  Selles faasis pöördubki tarbija juhatava meedia poole. Ta helistab kas infotelefoni või püüab leida vajalikku teavet kataloogist. Kujutage nüüd ette firmat, kes kulutab sadu tuhandeid kroone reklaami peale ega leia enam vahendeid juhatava meedia jaoks -- tema kulutuste tasuvus muutub küsitavaks. Seega peab paika tuntud hüüdlause: kui sind pole juhatavas meedias, siis pole sind olemaski!
  Infotelefonid ja -kataloogid on paljude ettevõtete jaoks peamine reklaami- ja infokanal.
  Kui reklaami kaudu püütakse kliente, siis juhatava meedia vahendusel püüavad kliendid kaubapakkujaid. Reklaamikampaania kestab üldjuhul teatud aja ja omab veel lühikest järelmõju, andmed on infotelefonis aga pidevalt ja kiiresti uuendatavad.
  Isegi väga suured, tuntud ja spetsiifilistel aladel tegutsevad firmad peavad vajalikuks ettevõtte kohta käiva info avalikustamist.
  Loomulikult esineb juhtumeid, kus asjaga vähe kursis olev tegevjuht otsustab ainuisikuliselt, et kuna tema ei otsi sellist infot, järelikult pole mõtet selle peale ka raha kulutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.