• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjamõõtmele vähem raha

  Juulis algab Soome eesistujaperiood Euroopa Liidus ja sel ajal oli Soomel kavas jõuliselt edendada nn põhjamõõtme projekti, mille eesmärk on suurendada ELi koostööd naaberriikidega Läänemere piirkonnas.
  Kuid Soome välisministeeriumi kõrgete ametnike teatel on Venemaa majandusprobleemid ja Kosovo kriis põhjalikult kahandanud ELi põhjamõõtme investeerimisvõimalusi.
  Välisministeeriumi ametniku Peter Stenlundi sõnul on eelmainitud põhjustel põhjamõõtme rõhuasetus muutunud: investeerimisprojektide asemel on kavas enam tähelepanu pöörata inimestele, sealhulgas tudengite vahetamisele ning ekspertide ja teadlaste tihedamale koostööle.
  Soome välisministeeriumile on pandud ülesandeks koguda juunikuu lõpuks teistelt ministeeriumidelt kokku kõik põhjamõõtme alla sobivad projektid. Kuna Soome etendab ELi järgmisel eesistujaperioodil põhjamõõtme käivitamisel olulist rolli, siis püüab välisministeerium anda põhjamõõtmele nüüd konkreetset sisu.
  Peter Stenlundi väitel püüab Soome vältida viga, nagu oleks põhjamõõde üksnes ELi siseprojekt, vaid püüab haarata selle arutellu kõiki asjahuvilisi naabermaid -- Venemaad, Eestit, Lätit, Leedut, Norrat Islandit jt.
  Novembris korraldab Soome Helsingis põhjamõõtmealase konverentsi, mille järel EL saab detsembris vastu võtta juba selle konkreetsed rakendusjuhised.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.