• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kinnisvaraturg elavneb suvel

  ASi Pindi Kinnisvara eluruumide maakleri Pärle Seppingu sõnul on kinnisvaraturg võrreldes aasta algusega pidevalt aktiivsemaks muutunud. «Pangalaenuga ostjaid on kõvasti juurde tulnud,» selgitas ta. «Tavaliselt on suvi olnud vaiksem periood, aga nüüd on turg juuli kohta ebatavaliselt elav.»
  Seppingu sõnul ostetakse laenuga peamiselt suhteliselt heas korras kahe- ja kolmetoalisi Õismäe ja Lilleküla kortereid.
  Seppingu väitel võib Ühispanga otsus langetada intressimäära panga eluasemelaenude turule tagasi tuua. «Praegu finantseerib lõviosa kliente oma tehinguid Hansapanga ja Hansa Liisingu kaudu,» rääkis ta. «Ühispanga osa on suhteliselt väike, ilmselt just seetõttu, et neil olid natuke halvemad laenutingimused.»
  Sepping ütles, et laenuintressi tähtsus sõltub kliendist. «Mõni on üliõnnelik, et ta üldse laenukõlbulikuks tunnistati,» rääkis ta. «Nende jaoks, kes oskavad raha lugeda, on intressimäär üsna oluline. Kindlasti on jäänud sellepärast ka laenu võtmata.»
  Kinnisvaraturu elavnemisest hoolimata korterite hinnad lähitulevikus ei tõuse, prognoosis Sepping.
  Praegu on laen veel kallis, kui intress oleks seitsme protsendi ringis, oleks võib-olla hindadele mõju, lisas Sepping. «Kuna paljude jaoks on laen ainus võimalus endale korterit muretseda, siis seda ikkagi kasutatakse ja makstakse hambad ristis kõrget intressi,» lausus ta.
  Kinnisvarabüroo Uus Maa maakler Evelin Käsper ütles, et pangast eluasemelaenu saamise lihtsustumine on kinnisvaraturgu juba elavdanud. «Laenu võetakse aktiivselt ning kõik, mis on seotud intresside alanemisega, on kahtlemata teretulnud,» lausus ta.
  Samas märkis Käsper, et kinnisvara ostjate jaoks pole laenuintressi suurus praegu tingimata olulisim faktor. Praegu pole intressimäär nii räägitav teema kui see, kas laenu saab või mitte, kinnitas ta.
  Laenu abil kinnisvara soetavate isikute protsent on Käsperi andmetel umbes 95 protsenti «Viimasel ajal on praktiliselt kõik minu kliendid ka laenu saanud,» lisas ta.
  Kinnisvarafirma Mendelson & Co eluruumide büroo juhataja Pille-Triin Urb leidis samas, et Ühispanga alanevad intressimäärad kinnisvaraturgu ei mõjuta, kuna kauplemine elavnes juba paar kuud tagasi ja ostjaid on praegu rohkem kui pakkujaid.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.