• Jaga lugu:

  Odav kütus vallutab turgu

  «Salakaubandus praegu ei ole sama, mis salakaubandus mitu aastat tagasi, «ütles ASi Eesti Statoil turundusjuht Hede-Kerstin Luik. «Praegu võetakse väikese oktaaniarvuga bensiin oktaaniarvu suurendava ainega MTBE ja saadakse 95E bensiini.» Lisandid, mis tõstavad oktaaniarvu, ei ole aktsiisiga maksustatavad.
  Luik rääkis, et oktaaniarvu muutus kütuses on sel juhul ajutine ja taolisel meetodil saadud bensiin ei ole kvaliteetne. «Me ei tahaks kellelegi viidata, sest Statoili poliitika on selline, et me ei räägi konkurentidest halvasti,» lausus Luik. «Aga kui keegi müüb liiga madala hinnaga, siis kvaliteedi kulul.»
  Harjumaal Tallinna--Tartu maantee ääres Patika külas maksis eile 95E bensiin 7 krooni liiter. Bensiiniliitri hind maailmaturul koos aktsiisi- ja käibemaksuga on aga 7,02 krooni.
  Patika tankla müüjanna Ljuba väitel on hind märksa madalam, sest väikesemal tanklal on väiksemad kulud ja kasumiosa tagasihoidlikum kui suurtel müüjatel. «Kütus on meil kvaliteetne, keegi pole veel kaevanud,» lausus Ljuba.
  Kahtlase väljanägemisega väiksemates tanklates ei pea aga kütus tingimata palju odavam olema. Laagna kanalis asuvas Neke bensiinijaamas maksab 95E bensiiniliiter 7,70 krooni. «Siit ei julgeks ma küll bensiini võtta,» sõnas Linnatakso taksojuht Andres. «Mul on uus ja kallis auto ja ei ole teada, mida see kütus mootorile teeb.»
  Viimane tarbijakaitse ja energiaturu inspektsiooni ühine reid toimus juulis. Juhul kui kütus ei vasta nõuetele, maksab kütust müüv firma kinni analüüsi, käib välja lopsaka trahvi ja võib turuloast ilma jääda.
  Energiaturuinspektsiooni asedirektor Erik Kaldas ütles, et seekord piirdus inspektsioon vahele jäänud Pärnus tegutseva ASi Kadeks Hydro Texaco tankla suhtes vaid hoiatusega. AS Mäo Taba Favora, AS Johnny Mammastes ja AS Gallon Haljalas said 20 000 krooni suuruse trahvi.
  Tarbijakaitseameti peadirektori Helle Aruniidu sõnul on tarbijakaitsel plaan jätkata energiaturuinspektsiooniga koostööd, kuid analüüside kalliduse tõttu ei saa reide kuigi tihti korraldada. «Bensiini täisanalüüs maksab üle 7000 krooni ja me maksame selle kinni, kui kütus on kvaliteetne,» seletas Aruniit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.