• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani majandus mõõnast üle?

  Jaapani majandus võib toibuda kriisist varem, kui arvati senini -- täpsustatud andmetel kasvas saareriigi tööstustoodang juunis 3,2 protsenti (esialgse 3,0 protsendi asemel). Aktsiate hinnad kerkisid Tokio börsil 2,24 protsenti, 10aastase lunastamistähtajaga võlakirjade tulusus kasvas viimase seitsme nädala kõrgeimale tasemele. Dollari kurss langes 114,68 jeenini, kuid arvatavasti on see siiski ajutine.
  Uskumus, et USA Föderaalreservi vabaturukomitee tõstab lühiajaliste laenude intresse selle aasta jooksul veel 50 protsendipunkti võrra, hakkas taanduma, sest Ühendriikide juuli tootjahinnaindeks kerkis oodatust vähem -- 0,2% prognoositud 0,3protsendilise kasvu asemel. Kui täna avaldatav tarbijahinnaindeks ei näita samuti inflatsioonilise surve olulist tugevnemist, võib loota, et intresse tõstetakse sel aastal veel vaid veerandi protsendi võrra (pole võimatu, et intressid jäävadki muutmata).
  Intressitõusu ootel kõikus dollari kurss möödunud nädalal aktsiate hindade ja võlakirjade tulususe järgi. Nädala saldoks jäi pluss 0,8% jeeni ning 1,6% euro suhtes.
  Eile oli Ühendriikide valuuta olukord habras, dollar liikus kursivahemikus 1,0548--1,0599 EUR/USD. Õhtul oli USD kurss 14,82 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.