Toomas Truuverk • 17. august 1999 kell 22:00

II kv SKP muutus tuleb negatiivne

Majandusministeerium avaldas möödunud nädala lõpus oma nägemuse II kvartali võimaliku sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kujunemise kohta, tehes sellega avalöögi teistele samasisulistele prognoosidele, mis kindlasti hakkavad tulema enne statistikaameti 3. septembril avaldatavat esialgset hinnangut majanduskasvule.

Esmapilgul hirmutava ja uskumatuna tunduv SKT võimalik 8%ne kukkumine ei tundugi lähemal uurimisel nii hirmutav ja ebareaalne.

Tõenäolisem on siiski langusnumber I kvartali tasemel ehk 5--6%, hinnates hetkel teada olevate SKT komponentide baasil. Võrreldes käesoleva aasta I kvartaliga aga tähendab see 11--12%st edasiminekut, mis on kindlasti rohkem, kui vaid sesoonsusest tingitud põhjused eeldaksid.

Hetkel kuum