• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Artamax, Sonera ja võitlus Eesti Telefoniga

  Lugupeetud toimetus. Pöördun teie poole seoses Äripäevas nr 144 (19.08.99) avaldatud artikliga «Sonera võitlus Eesti Telefoniga on vähemalt selleks korraks läbi».
  Vaatamata artiklis toodud üldiste faktide õigsusele on artikli autor Indrek Kald oma järelduses jõudnud väga eksitava tõlgenduseni, mille avaldamine teie lehes on kahetsusväärselt desinformeeriv ning võib tekitada segadust artiklis esitatud osapoolte vahel.
  Indrek Kald kirjutab: «Artamixi (tegelikult Artamax: kirja autori parandus) ja Superteli koostöö on huvitav ühe nüansi poolest. Nimelt juhib Artamixi juht Andres Peets ka sidefirmat Reveko. Pool Revekost kuulub omakorda Eesti Telefoni suurosanikule Soome Sonerale. Nii selgub, et Sonera pakkus Artamixi ja Superteli kaudu Eestis konkurentsi oma teisele tütarfirmale Eesti Telefonile.»
  Kuigi faktid Andres Peetsi osalemise kohta eri äriühingutes on õiged, on nende põhjal tehtud järeldus Sonera osalemise kohta konkurentsi pakkumisel Eesti Telefonile kahetsusväärselt vale.
  Kummalisel kombel on ühe füüsilise isiku seotus eri firmadega andnud inspiratsiooni näha mingeid kaugeleulatuvaid seoseid ja peenet mängu varemgi ning analoogseid spekulatsioone teljel Reveko-Supertel-Artamax-Sonera-Eesti Telefon on esinenud ka teistes trükiväljaannetes ja elektroonilises meedias.
  Samuti ei ole õige omistada Reveko Telekomile oma osa «võitluses Eesti Telefoniga», teatades, et Supertel pakub oma teenust läbi Reveko (Äripäev 21.06.99).
  Kuna Äripäeva puhul on peale võimsa ühiskondliku arvamuse kujundamise instrumendi tegemist ka olulise majandusinfo kanaliga, kasutan juhust takistamaks väärinfo edasist kasutamist ja juhin tähelepanu järgmisele:
  1) Sonera ei oma firmadega Artamax ja Supertel mingeid majanduslikke ega õiguslikke suhteid ega saa seetõttu kuidagi eespool mainitud firmade kaudu pakkuda konkurentsi aktsiaseltsile Eesti Telefon;
  2) Reveko Telekom on telekommunikatsiooniseadmete müümise ja paigaldamisega tegelev firma. Seega ei konkureeri Reveko Eesti Telefoniga telefoniteenuste operaatorturul ega võimalda seda enda kaudu ka kolmandatele isikutele;
  3) osalemine ettevõtluses on Eestis täiesti vaba. Tegutsedes ausalt, ettevõtte põhikirja kohaselt ning jälgides osanike vahel sõlmitud lepinguid, võib iga füüsiline isik, vältides ärihuvide konflikti, osaleda omaniku ja juhina nii mitmes äriühingus, kui jaksab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.