• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ajakirjandusväljaannetel säilib käibemaksuvabastus

  Peaminister Mart Laar ütles pressikonverentsil, et seaduseelnõu eesmärk on maksuvabastuste süsteemi korrastamine ja maksupettuste vastu võitlemine.
  Osa maksuvabastusi ja nullmäärasid, mis eelnõu algses variandis olid viidud viieprotsendilise käibemaksu määraga maksustatavate kaupade ja teenuste loetellu, on Laari sõnul jäetud eelkõige sotsiaalsetel kaalutlustel siiski muutmata.
  Peale ekspordi on uues seadusevariandis nullprotsendilise maksumääraga veel teatrietenduste ning riiklike kontserdiasutuste kontsertide ja teiste kontserdiasutuste korraldatud süvamuusika kontsertide pääsmed, ettetellitud ajakirjandusväljaanded ning haridusministeeriumis heaks kiidetud põhikooli ja gümnaasiumi õpikud-töövihikud.
  Käibemaksuvabade kaupade ja teenuste loetellu lülitas valitsus taas matusetarbed ja -teenused. Ülikoolide ja teadusasutuste riigieelarvest finantseeritava teadustegevuse maksuvabastuse tühistamine on edasi lükatud 2001. aasta 1. jaanuarini.
  Selles osas ei ole seaduseelnõu veel kooskõlas Euroopa Liidu direktiivi nõuetega. Küll aga on välja jäetud Maailma Kaubandusorganisatsiooni reeglitega kokkusobimatud välismaa ettevõtjaid diskrimineerivad sätted.
  Seaduseelnõu kohaselt säilib maksuvabastus hasartmängude, loteriipiletite, hariduse, postiside, meditsiini, eluruumide üürimis- ning panga-, kindlustus- ja sotsiaalteenuste puhul.
  Maksuvabastus tuleb asendada alandatud maksumääraga ravimite ja meditsiinikaupade (välja arvatud inimorganid, inimveri, rinnapiim ja hambaproteesid), matusetarvete ja -teenuste müügil ning ohtlike jäätmete käitlemisel.
  Käibemaksu standardmäära tuleb hakata rakendama soojusenergia ja tahkete kütuste müügil (pärast 2000. a 30. juunit), noortelaagri tuusikute ja munitsipaalsaunade teenuste müügil.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Suur ülevaade: analüütikud näitavad rohelist ja punast tuld just neile Balti börsi aktsiatele
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.