Silva Männik • 6. september 1999 kell 22:00

Sampo kontrollib Polarise kahjunõudeid

Sampo Kindlustuse juhatuse esimees Olavi Laido ütles eile, et mõni nädal tagasi lõpetatud hüvitiste väljamaksmine taastatakse niipea, kui Sampo kontroll maksete õigsuse kohta on lõpetatud. «Sellega võib aega minna umbes nädal,» lausus Laido.

Laido sõnul oli Sampo Kindlustus enne hüvitiste väljamaksmise peatamist jõudnud klientidele tasuda kahjusid umbes 8 miljoni krooni eest. «Sampo väljamakstavad summad osutusid senisest Polaris Vara keskmisest kahjude tasemest tunduvalt suuremaks,» kommenteeris Laido.

«Audiitorid soovivad teada, kas me oleme asja suureks puhunud või on Polarisel kahjude väljamaksmisega juba enne mingisuguseid probleeme olnud,» lausus Laido. Samas tunnistas ta, et kindlustusselts hüvitab Polarise klientide kahju kindlasti.

Sampo Kindlustuses viivad kontrolli läbi nii Soome omanike poolsed kui ka sõltumatud välisaudiitorid, rääkis Laido.

Polarise klientide kahjude hüvitamine oli häiritud ka mõne nädala jooksul pärast kindlustusportfelli üleandmist puudutava lepingu sõlmimist. Laido põhjendas raha väljamaksmise takerdumist juuni alguses sellega, et kindlustusportfelli üleandmist polnud tegelikult veel toimunud.

Polaris Vara oli kindlustusportfelli Sampo Kindlustusele üleandmise hetkeks sõlminud kokku üle 28 100 kindlustuslepingu. Lepingute reservide maht ulatus 30 miljoni kroonini. Sampo Kindlustus võttis Polaris Vara lepingud üle 20. mail.

Hetkel kuum