• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sampo kontrollib Polarise kahjunõudeid

  Sampo Kindlustuse juhatuse esimees Olavi Laido ütles eile, et mõni nädal tagasi lõpetatud hüvitiste väljamaksmine taastatakse niipea, kui Sampo kontroll maksete õigsuse kohta on lõpetatud. «Sellega võib aega minna umbes nädal,» lausus Laido.
  Laido sõnul oli Sampo Kindlustus enne hüvitiste väljamaksmise peatamist jõudnud klientidele tasuda kahjusid umbes 8 miljoni krooni eest. «Sampo väljamakstavad summad osutusid senisest Polaris Vara keskmisest kahjude tasemest tunduvalt suuremaks,» kommenteeris Laido.
  «Audiitorid soovivad teada, kas me oleme asja suureks puhunud või on Polarisel kahjude väljamaksmisega juba enne mingisuguseid probleeme olnud,» lausus Laido. Samas tunnistas ta, et kindlustusselts hüvitab Polarise klientide kahju kindlasti.
  Sampo Kindlustuses viivad kontrolli läbi nii Soome omanike poolsed kui ka sõltumatud välisaudiitorid, rääkis Laido.
  Polarise klientide kahjude hüvitamine oli häiritud ka mõne nädala jooksul pärast kindlustusportfelli üleandmist puudutava lepingu sõlmimist. Laido põhjendas raha väljamaksmise takerdumist juuni alguses sellega, et kindlustusportfelli üleandmist polnud tegelikult veel toimunud.
  Polaris Vara oli kindlustusportfelli Sampo Kindlustusele üleandmise hetkeks sõlminud kokku üle 28 100 kindlustuslepingu. Lepingute reservide maht ulatus 30 miljoni kroonini. Sampo Kindlustus võttis Polaris Vara lepingud üle 20. mail.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.