• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Justiitsministeerium otsustas alustada ulatuslikku uurimist

  «Registriosakonnaga seotud küsimustes tuleb minna välja kuni rohujuureni,» ütles justiitsminister Märt Rask eile kohtumisel riigi peaprokurör Raivo Sepa, ministeeriumi kantsleri Mihkel Oviiri, Tallinna linnakohtu esimehe Helve Särgava ja vanemprokurör Margus Kurmiga.
  Miski ei saa õõnestada niivõrd kohtusüsteemi autoriteeti, kui seda on seaduserikkumised süsteemi enda sees. Meie õigusemõistmise autoriteet on eurointegratsiooni üks võtmeküsimusi, ütles minister.
  Justiitsministeeriumi pressiesindaja Evelin Pulli väitel võis altkäemaksu võtnud Annika Jürgensoni puhul tegu olla kelmusega, sest tema ei saa kandeotsuse tegemise aega lühemaks teha. Kõik dokumendid väljastataksegi kahe nädalaga, Jürgenson lihtsalt andis need kakskümmend neli tundi varem välja, lisas ta.
  Juristina firmasid asutav pankrotihaldur Tiina Mitt sõnas, et justiitsministeeriumi pressiesindaja avaldus on suur nali. «Kes ei maksa, see enne kuud dokumente äriregistrist kätte ei saa,» ütles ta. «Ma olen ise jurist ja tean, kuidas dokumente vormistada, aga ikka ei kõlba ühele kohtuniku abile üks ja teisele teine asi minu tehtud paberites,» rääkis Mitt. «Tekib küsimus, miks äriregistri töötajad on huvitatud, et asi käiks konsultatsioonifirmade kaudu, kes kiirema vormistamise eest kasseerivad kliendilt 5000--6000 krooni,» lausus ta.
  «Loomulikult konsultatsioonifirmad maksavad äriregistri töötajatele. Kui on kiire olnud, olen ise ka tellinud firma konsultatsioonifirmast ning saanud dokumendid kahe nädalaga kätte,» kinnitas ta. «Ma olen maksnud konsultatsioonitasu. Sisuliselt on see aga altkäemaks äriregistrile. On mõistetamatu, miks ei võiks seda sama raha maksta riigile ning vastu saada kviitungi,» ütles ta.
  Miti sõnul väljastatakse kahe nädalaga umbes 10% firmadokumentidest, mis on ka kõik vormistatud konsultatsioonifirmade kaudu, kes omakorda ametnikele selle eest raha maksavad. «Tegu on täieliku ringkaitsega. Tegelikult on Annika Jürgenson vaid mutrike tervest mädast süsteemist,» lausus ta. «Millegipärast on kõik selle poolt, et see süsteem just selline olekski,» lisas ta.
  Konsultatsioonifirma Kermon konsultant Imbi Vallit sõnas, et äriregistrist ei saa firmadokumente kätte kiiremini kui kuuga. «Ma ei oska seda kommenteerida,» ütles Vallit justiitsministeeriumi avalduse peale, et kandemuudatused tehaksegi kahe nädalaga.
  Eelmisel kolmapäeval võttis Tallinna linnakohtu registriosakonna sekretär Annika Jürgenson Äripäeva ajakirjanikult 1500 krooni altkäemaksu, vormistades kandeotsuse tavapärase ühe kuu asemel 13 päevaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.