• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oktoberfest täies hoos

  Oktoberfest algas möödunud laupäeval ja juba esimese nädalalõpuga käis Münchenis üle miljoni inimese, kes jõid ära 850 000 liitrit õlut. Kolmanda oktoobrini kestev rahvapidu toob koos ööbimiste ja muude kõrvaltegevustega Münchenile sisse 12 mld Eesti krooni ja aitab muuseas luua 12 000 hooajalist töökohta.
  Oktoberfesti põhiareen on Müncheni südalinnas asuv Theresienwiese, kus õlut müüvad ainult Müncheni kohalikud õllefirmad, kes saavad selle paari nädalaga umbes protsendi oma kogukäibest. Ükski muu suurem Saksa õlletehas ei ole sellel õllekultuuripeol esindatud. Müncheni enda õlletehased Saksa viie suurima õlletehase hulka ei küüni, välismaalaste seas populaarne Hofbräuhaus asub alles 90. kohal.
  Peale õlletehaste lõikavad Oktoberfestist kasu veondus- ja turismifirmad. Ainuüksi ööbimised toovad sisse 3,9 miljardit krooni ja muu teenindus veel 2,5 miljardit.
  Värskeimate turismiküsitluste andmeil on München ülivõimsalt soosituim Saksa turismilinn. Viimasel ajal on talle kõvasti kannale astunud taas pealinnaks tõusnud Berliin. Umbes 10% Oktoberfesti külastajatest tuleb välismaalt. Enim tulijaid on Itaaliast, aga tänavu oodatakse kohale rekordiliselt palju ameeriklasi.
  Saksamaal ja kogu Euroopas on levimas komme, et üha enam firmasid lepib oma kohtumispaigaks Oktoberfesti. Aasta-aastalt kasvab nende Müncheni ja selle lähipiirkonna väikeste ja keskmiste firmade arv, kes teevad Oktoberfesti ajal tõhusat enesetutvustust.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.