• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väikefirma surus sidemonopoli põlvili

  «See mõte oli meil ammu, kuid TELE2 turuletulek forsseeris seda otsust,» ütles ASi Eesti Telefon Teleteenuste direktor Valdo Kalm eile. Seni kasseeris Eesti Telefon Interneti sissehelistamisteenust pakkuva Atlas Starteri paketi eest 79 krooni kuus.
  Uue tootega ei kaasne liitumis- ega kuutasu. Samuti kaob alates oktoobrist Atlas Starteri kuutasu. Starteril on ligi 3000 klienti.
  Praegu on Kalmu sõnul Eesti Telefonil umbes 10 000 sissehelistamisteenuse klienti. Ligi samapalju kliente on lühikese ajaga saanud OÜ Levicom Broadband TELE2 kaubamärgiga, mis hakkas kaks nädalat tagasi pakkuma esimesena Eestis tasuta internetiühendust.
  Kalm ei soovinud prognoosida, kui palju võib Eesti Telefon uusi kliente saada. «Me ei ole ülioptimistlikud,» nentis ta. «Aga meil pole kartusi, et ei saa uute klientidega hakkama ja süsteem jookseb umbe.»
  «Niiviisi peakski olema,» kommenteeris sidemonopoli sammu Levicom Broadbandi strateegia planeerimise direktor Peep Põldsamm. «Sellel sammul on tervendav mõju kogu sektorile ja see on tarbijale kasulik.»
  Põldsammi sõnul hakkavad nüüd internetiteenuse pakkujad konkureerima mitte hinna, vaid teenuse kvaliteedi, klienditeeninduse kvaliteedi ja sisuteenustega.
  Eesti ühe suurema andmesidefirma ASi Uninet juhatuse esimees Andres Bauman sõnas, et Uninetil pole plaanis hakata tasuta internetiteenust pakkuma. «Meil pole raha võtta kuskilt mujalt kui kliendi käest. Jätkame kliendisõbralikku hinnapoliitikat,» ütles Bauman. Tema sõnul pole pikemas perspektiivis võimalik tasuta kvaliteetset internetiteenust pakkuda. Eesti Telefoni internetiteenuse kvaliteet arvatavasti langeb, ütles ta.
  Pärast Eesti Telefoni teadet tasuta Interneti pakkumise kohta teatas ootamatult ka MicroLink, et nemad pakkuvad tasuta Online Solo paketti alates aprillist.
  ASi MicroLink turundusjuht Allan Sombri väitis, et seda kasutab ligi 1000 klienti. «Me ei ole sellele palju reklaami teinud,» seletas Sombri. «Samuti jätkame tasuliste pakettide pakkumist.»
  Peep Põldsamm märkis, et konkurentsiametil tasuks uurida, mille arvel hakkab Eesti Telefon tasuta internetiteenust pakkuma. «Kui tegemist on ristsubsideerimisega ja nad võtavad seda kasumist, võib seda käsitleda valitseva positsiooni ärakasutamisena,» lausus ta.
  «Asja uuritakse ja arvatavalt pöördutakse Eesti Telefoni poole selgituse saamiseks,» ütles konkurentsiameti välis- ja avalike suhete osakonna juhataja Aime Võsu eile. «Ristsubsideerimine ei ole lubatud. Ei või ühe teenuse hinda katta teise arvel.»
  Eesti Telefoni I poolaasta netokäive oli 1,170 mld ja puhaskasum 143,5 mln krooni, millest viiendik tuli andmesideteenustest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.