• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõuhknad loobusid Epeksist

  Äripäevale teadaolevalt loobus viimasel ajal juba kolmandikku Epeksi aktsiatest omav Oliver Kruuda Kõuhknate kasuks ühisest kala- ja paadiärist Saaremaal ja Hiiumaal, saades selle eest vastutasuks Kõuhknatele kuulunud osaluse Epeksis. Koos sellega jääb Kruuda ja Annuse kanda Epeksi ja ETFC laenukohustuse pankade ees.
  «Kõuhknad lahkusid meie kokkuleppel, me arutasime seda asja pikalt,» ütles ASi Epeks üks omanikke ja ETFC Grupi vastne nõukogu liige Aare Annus. «ETFC jätkab Kalevi, Tallinna piimatööstuse ja Winum-Ega, Kõuhknad saavad Hiiu Kaluri.»
  Hiiumaa suurima tööandja Hiiu Kaluri tütarettevõte Dagotar ehitab paate. Samuti kuulub Hiiu Kalurile oma püügilaevastik, ettevõte ehitab paate ja valmistab kalakonserve.
  Pankade esindajad on varem väitnud, et Oliver Kruudaga on kergem äriasju ajada kui Kõuhknatega.
  Toomas ega Tarmo Kõuhknat eile kätte ei õnnestunud saada, Tiit Kõuhkna pole ajakirjandusega suhelnud viimased neli aastat. Oliver Kruuda viibib praegu Ameerikas.
  Annuse sõnul muudetakse ettevõtete nõukogude koosseise, kuid firmade tegevjuhtkondades muutusi ei tule.
  Ühispanga laenuosakonna juht Andrus Kimber kinnitas eile õhtul, et pank ei sundinud Kõuhknaid Epeksist loobuma.
  «Uudis nende lahkumisest on ka minu jaoks värske,» ütles Kimber. Epeksil ja ETFC-l on Ühispanga ees kohustusi 100--200 miljoni krooni väärtuses. ASi Epeks üks endisi omanikke Tiit Kõuhkna kuulub Ühispanga nõukogusse.
  Kõuhknad omasid Epeksis 90 protsenti ettevõtte aktsiapakist, Epeks omakorda on 90 protsendiga ETFC Grupi omanik.
  AS Epeks ja Talinvest lõid ETFC Grupi neli aastat tagasi, pärast Kalevi, Rakvere lihakombinaadi ja Tartu külmhoone erastamist. Hiljem liideti grupiga veel Epeks Tootmise AS, Tallinna piimatööstus ja Hiiu Kalur. Ettevõtetele võeti peale suured laenud, kuid pärast majanduslangust jäi ETFC nende tagasimaksmisega raskustesse.
  Eelmisel kevadel müüs poolt ETFCst omanud Talinvest osaluse Epeksile, et katta börsilangusest saadud kahjumit. Eelmisel suvel müüs ETFC Rakvere lihakombinaadi Soome HK Ruokatalole, otsis tulutult välisomanikku Tallinna piimatööstusele ja Kalevile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.