Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõuhknad loobusid Epeksist

  Äripäevale teadaolevalt loobus viimasel ajal juba kolmandikku Epeksi aktsiatest omav Oliver Kruuda Kõuhknate kasuks ühisest kala- ja paadiärist Saaremaal ja Hiiumaal, saades selle eest vastutasuks Kõuhknatele kuulunud osaluse Epeksis. Koos sellega jääb Kruuda ja Annuse kanda Epeksi ja ETFC laenukohustuse pankade ees.
  «Kõuhknad lahkusid meie kokkuleppel, me arutasime seda asja pikalt,» ütles ASi Epeks üks omanikke ja ETFC Grupi vastne nõukogu liige Aare Annus. «ETFC jätkab Kalevi, Tallinna piimatööstuse ja Winum-Ega, Kõuhknad saavad Hiiu Kaluri.»
  Hiiumaa suurima tööandja Hiiu Kaluri tütarettevõte Dagotar ehitab paate. Samuti kuulub Hiiu Kalurile oma püügilaevastik, ettevõte ehitab paate ja valmistab kalakonserve.
  Pankade esindajad on varem väitnud, et Oliver Kruudaga on kergem äriasju ajada kui Kõuhknatega.
  Toomas ega Tarmo Kõuhknat eile kätte ei õnnestunud saada, Tiit Kõuhkna pole ajakirjandusega suhelnud viimased neli aastat. Oliver Kruuda viibib praegu Ameerikas.
  Annuse sõnul muudetakse ettevõtete nõukogude koosseise, kuid firmade tegevjuhtkondades muutusi ei tule.
  Ühispanga laenuosakonna juht Andrus Kimber kinnitas eile õhtul, et pank ei sundinud Kõuhknaid Epeksist loobuma.
  «Uudis nende lahkumisest on ka minu jaoks värske,» ütles Kimber. Epeksil ja ETFC-l on Ühispanga ees kohustusi 100--200 miljoni krooni väärtuses. ASi Epeks üks endisi omanikke Tiit Kõuhkna kuulub Ühispanga nõukogusse.
  Kõuhknad omasid Epeksis 90 protsenti ettevõtte aktsiapakist, Epeks omakorda on 90 protsendiga ETFC Grupi omanik.
  AS Epeks ja Talinvest lõid ETFC Grupi neli aastat tagasi, pärast Kalevi, Rakvere lihakombinaadi ja Tartu külmhoone erastamist. Hiljem liideti grupiga veel Epeks Tootmise AS, Tallinna piimatööstus ja Hiiu Kalur. Ettevõtetele võeti peale suured laenud, kuid pärast majanduslangust jäi ETFC nende tagasimaksmisega raskustesse.
  Eelmisel kevadel müüs poolt ETFCst omanud Talinvest osaluse Epeksile, et katta börsilangusest saadud kahjumit. Eelmisel suvel müüs ETFC Rakvere lihakombinaadi Soome HK Ruokatalole, otsis tulutult välisomanikku Tallinna piimatööstusele ja Kalevile.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Hiiumaa vahet hakkas lendama uus firma
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.

Olulisemad uudised

Eksperdid: intressimäärad jäävad peagi paigale
Majanduseksperdid ootavad Euroopa Keskpangalt veel paaril korral baasintressimäärade tõusu, kuid pärast seda peaks tulema aastane seisak, kirjutab Bloomberg.
Majanduseksperdid ootavad Euroopa Keskpangalt veel paaril korral baasintressimäärade tõusu, kuid pärast seda peaks tulema aastane seisak, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.