• Jaga lugu:

  Äripäev valis aasta autosid

  Äripäeva 10. sünnipäeva puhul valis kuueliikmeline zhürii ligi kuus aastat ilmunud autorubriigi põhjal välja viiel viimasel aastal Eesti turul «ilma teinud» automudelid.
  Iga aasta kohta tõime esile kolm eredamat kandidaati, mis olid valitud nii müüginumbrite, uudsuse, kui isikupära alusel. Iga zhüriiliige seadis kandidaadid paremusjärjestusse vastavalt oma nägemusele ja kogemusele, kirjutades kandidaadi nime taha kas 1, 2 või 3. Valituks osutus auto, mis teenis kõige vähem punkte ehk teisisõnu, kuus punkti saanud autot eelistasid kõik zhüriiliikmed.
  9 punkti
  teised kandidaadid:
  - VW Polo -- 12 punkti
  - Subaru Impreza -- 16 punkti
  - Ehkki Mazda 626 ei ole 1994. aasta auto selles mõttes, et teda hakati tootma juba paar aastat varem, leidis ta tee laiadesse massidesse just 1994. aasta augustis, kui äsja nime saanud Esma Auto avas Tallinnas, ajakirjandusmaja all Mazdade müügisalongi. Mazda 626 muutus üheks ostetuimaks mudeliks ja jõukuse sümboliks Eestis. Oma õnnestunud disaini ja mahukuse poolest tuntud mudel on igati hinnatud veel tänagi, ehkki tootmisest maas juba mitu aastat.
  10 punkti
  teised kandidaadid:
  - ?koda Felicia -- 12 punkti
  - Hyundai Accent -- 14 punkti
  - Nissani tolle aja populaarseima mudeli Sunny järeltulija, mis suurendas selle automargi populaarsust eestlaste seas veelgi. Soodne hind ja korralik kvaliteet, lisaks piisav mahukus ja korralik disain, on põhjused, miks Almera püsib müügitabelite esireas tänaseni. Edu pole kahandanud seegi, et neli aastat tagasi välja antud mudeli välimus pole selle aja jooksul oluliselt muutunud, küll aga on oodata korraliku facelift'- i tuleval kevadel.
  8 punkti
  teised kandidaadid:
  - Audi A3 -- 12 punkti
  - Fiat Bravo/Brava -- 16 punkti
  - Kui enne uue Civicu turule tulekut oli Hondadega kaupleva Veho Eesti müüginumbrid suhteliselt tagasihoidlikud, siis just see mudel tõstis firma komeedina automüügitabelite tippu, kus ta püsib tänaseni. Kui kasutatud autode seas on rahva auto tiitel kindlalt Ford Sierra käes, siis uute seas on selleks saanud Honda Civic. Lisaks õnnestunud mootorile on auto välimus eestlastele vastuvõetav ja, nagu on selgunud mitu aastat hiljem, Civicule pole midagi erilist ette heita ka vastupidavuse osas.
  6 punkti
  teised kandidaadid:
  - Toyota Corolla -- 15 punkti
  - Renault Megane Scenic -- 15 punkti
  - Teine Honda mudel, mis Veho Eestit vee peal hoiab. Eestlaste vaimustus Honda linnamaasturi vastu ei rauge kuidagi. Müüginumbrid liiguvad tõusujoones ja seda mitte ainult Eestis, vaid ka mujal maailmas. Sestap ongi suuremad autotootjad pakkumas lähitulevikus linnamaasturite turul Hondale konkurentsi. Veidi hiljem Eestisse tulnud Honda HR-V ei ole oma kentsaka välimuse ja kolme uksega võitnud paraku nii paljude eestlaste südameid kui CR-V.
  6 punkti
  teised kandidaadid:
  - Toyota Avensis -- 15 punkti
  - Mazda 323 -- 15 punkti
  - Keskmisele eestlastele paraku kättesaamatu auto, mistõttu ei olnud müüginumbrid selle auto puhul näitajad, mis ajendasid zhüriid Volvo S80 esile tõstma. Põhjused peituvad hoopis muus. Optilise valguskaabli kasutuselevõtt, ülikõrge turvalisus ja kõik muu Volvo lipulaevale omane andis piisavalt põhjust eelistada just seda autot. Lühidalt -- täiesti uus sõna automaailmas, mille kõrval kahvatusid kõik ülejäänud möödunud aastal Eesti turule jõudnud uued automudelid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Inbank tegi Poola toel teises kvartalis müügirekordi
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.