• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäev valis aasta autosid

  Äripäeva 10. sünnipäeva puhul valis kuueliikmeline zhürii ligi kuus aastat ilmunud autorubriigi põhjal välja viiel viimasel aastal Eesti turul «ilma teinud» automudelid.
  Iga aasta kohta tõime esile kolm eredamat kandidaati, mis olid valitud nii müüginumbrite, uudsuse, kui isikupära alusel. Iga zhüriiliige seadis kandidaadid paremusjärjestusse vastavalt oma nägemusele ja kogemusele, kirjutades kandidaadi nime taha kas 1, 2 või 3. Valituks osutus auto, mis teenis kõige vähem punkte ehk teisisõnu, kuus punkti saanud autot eelistasid kõik zhüriiliikmed.
  9 punkti
  teised kandidaadid:
  - VW Polo -- 12 punkti
  - Subaru Impreza -- 16 punkti
  - Ehkki Mazda 626 ei ole 1994. aasta auto selles mõttes, et teda hakati tootma juba paar aastat varem, leidis ta tee laiadesse massidesse just 1994. aasta augustis, kui äsja nime saanud Esma Auto avas Tallinnas, ajakirjandusmaja all Mazdade müügisalongi. Mazda 626 muutus üheks ostetuimaks mudeliks ja jõukuse sümboliks Eestis. Oma õnnestunud disaini ja mahukuse poolest tuntud mudel on igati hinnatud veel tänagi, ehkki tootmisest maas juba mitu aastat.
  10 punkti
  teised kandidaadid:
  - ?koda Felicia -- 12 punkti
  - Hyundai Accent -- 14 punkti
  - Nissani tolle aja populaarseima mudeli Sunny järeltulija, mis suurendas selle automargi populaarsust eestlaste seas veelgi. Soodne hind ja korralik kvaliteet, lisaks piisav mahukus ja korralik disain, on põhjused, miks Almera püsib müügitabelite esireas tänaseni. Edu pole kahandanud seegi, et neli aastat tagasi välja antud mudeli välimus pole selle aja jooksul oluliselt muutunud, küll aga on oodata korraliku facelift'- i tuleval kevadel.
  8 punkti
  teised kandidaadid:
  - Audi A3 -- 12 punkti
  - Fiat Bravo/Brava -- 16 punkti
  - Kui enne uue Civicu turule tulekut oli Hondadega kaupleva Veho Eesti müüginumbrid suhteliselt tagasihoidlikud, siis just see mudel tõstis firma komeedina automüügitabelite tippu, kus ta püsib tänaseni. Kui kasutatud autode seas on rahva auto tiitel kindlalt Ford Sierra käes, siis uute seas on selleks saanud Honda Civic. Lisaks õnnestunud mootorile on auto välimus eestlastele vastuvõetav ja, nagu on selgunud mitu aastat hiljem, Civicule pole midagi erilist ette heita ka vastupidavuse osas.
  6 punkti
  teised kandidaadid:
  - Toyota Corolla -- 15 punkti
  - Renault Megane Scenic -- 15 punkti
  - Teine Honda mudel, mis Veho Eestit vee peal hoiab. Eestlaste vaimustus Honda linnamaasturi vastu ei rauge kuidagi. Müüginumbrid liiguvad tõusujoones ja seda mitte ainult Eestis, vaid ka mujal maailmas. Sestap ongi suuremad autotootjad pakkumas lähitulevikus linnamaasturite turul Hondale konkurentsi. Veidi hiljem Eestisse tulnud Honda HR-V ei ole oma kentsaka välimuse ja kolme uksega võitnud paraku nii paljude eestlaste südameid kui CR-V.
  6 punkti
  teised kandidaadid:
  - Toyota Avensis -- 15 punkti
  - Mazda 323 -- 15 punkti
  - Keskmisele eestlastele paraku kättesaamatu auto, mistõttu ei olnud müüginumbrid selle auto puhul näitajad, mis ajendasid zhüriid Volvo S80 esile tõstma. Põhjused peituvad hoopis muus. Optilise valguskaabli kasutuselevõtt, ülikõrge turvalisus ja kõik muu Volvo lipulaevale omane andis piisavalt põhjust eelistada just seda autot. Lühidalt -- täiesti uus sõna automaailmas, mille kõrval kahvatusid kõik ülejäänud möödunud aastal Eesti turule jõudnud uued automudelid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.