Aili Kukumägi • 13. oktoober 1999 kell 22:00

Lõviosa mööblist jääb kodumaale

Suurem osa Eestis toodetud büroomööblist müüakse kodumaal. Ainult Viisnurgal on õnnestunud lõviosa oma mööblikomplektidest «Antiik» eksportida.

Viisnurga marketingi juht Tiit Mölder rõhutab, et tegelikult on «Antiigi» komplektid mõeldud kodudesse, kuid nendega sisustatakse meelsasti ka juhi kabinetti ja advokaadibüroosid, mistõttu võib ka «Antiiki» pidada büroomööblikomplektiks.

Thulema finantsdirektor Villu Tamm tõdeb, et ekspordi vähesus on kurb paratamatus, mis siiski näitab paranemise märke. Näiteks Thulemal on ekspordi osakaal võrreldes möödunud aastaga kasvanud 10protsendilt 16protsendile. Thulemale annab rohkem kui poole ekspordimahust Helsinki linna tellimus sotsiaalobjekti möbleerimiseks, lisaks sellele on Soomega veel mõned projektid. Wermo aga ekspordib 15% toodangust Lätti.

Vt. ka Thulema teeb rivaalidele silmad ette

Hetkel kuum