• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aruanded liiguvad teosammul

  Tallinna linnakohtu registriosakonnas on toimikutesse jõudnud vaid osa ettevõtete aruannetest. Äripäeva ajakirjanik soovis eelmisel nädalal tutvuda kokku 95 ettevõtte majandusaruandega, registritoimikusse olid jõudnud vaid kolme ettevõtte andmed.
  Tallinna linnakohtu registriosakonna juhataja Noona Alas ei leidnud teisipäeval aega, et selgitada, miks enamik aruandeid on toimikutesse lisamata. Alase sekretär oskas vaid öelda, et majandusaasta aruandeid lisandub toimikutesse pidevalt. Millal võiks see protsess lõpule jõuda, registriosakonna töötaja öelda ei osanud.
  Tartu linnakohtu registriosakonna sekretär Ene Laht ütles, et ka neil on aruanded toimikutesse lisatud ainult osaliselt. «Praegu veel töö käib,» tunnistas ta. «Igal töötajal on hunnik ees ja eks ta sealt jõudumööda võtab. Arvan, et kuu ajaga on asi lõpule viidud.»
  Ettevõtete esitatavad majandusaruanded läbivad enne toimikutesse kandmist ka keskäriregistri, kes haldab andmeid kogu riigi ettevõtete kohta.
  Keskäriregistri direktor Sirje Rogova oli üllatunud, et ettevõtete majandusaasta aruannetega pole registriosakondades veel võimalik tutvuda. «Meie majas ei ole igal juhul enam mitte ühtegi, enamik aruandeid läks registriosakondadesse tagasi augusti lõpus,» ütles ta.
  Rogova sõnul toodi aruanded registriosakondadest pakkhaaval keskäriregistrisse, kus andmesisestus tehakse ära nädala ajaga. «Meil ei ole neid mõtet kõiki korraga sisse võtta, sest maht on niivõrd suur, ligikaudu 25 000 aruannet,» lausus Rogova.
  Rogova kinnitusel on olulisemaid majandusaasta aruandes sisalduvaid andmeid võimalik vajaduse korral keskäriregistrist saada ka elektroonilisel teel. See teenus on tasuline. «Meilt on elektroonilisel teel võimalik saada ettevõtte bilanssi ja kasumiaruannet,» selgitas Rogova. «Teksti, näiteks tegevusaruannet, me ei sisesta.»
  Ettevõtted, kelle majandusaasta kattub kalendriaastaga, pidid esitama eelmise aasta majandusaruanded äriregistrile 1. juuliks.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.