• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  D. Strauss-Kahn astus tagasi

  Euro kurss langes eile taas pärast teadet, et Prantsusmaa rahandusminister Dominique Strauss-Kahn astus tagasi. Ühisraha, mis hommikustel kauplemistundidel Aasias (vahetult enne finantsturgude avamist Londonis) oli tugevnenud 1,0549 dollarini, langes pärast ministri tagasiastumise teadet 1,0499 dollarini. Analüütikute hinnangul oli D. Strauss-Kahn väga turusõbralik ning pärast sellise ministri tagasiastumist tekib paratamatult ebakindlusest põhjustatud tagasilöök. Saksamaa endise rahandusministri Oskar Lafontaine'i tagasiastumine 8 kuud tagasi tekitas valuutaturgudel eilsest tunduvalt suurema segaduse.
  Üldiselt peaks eurol kuni homseni minema hästi. Turud ootavad homsel Euroopa keskpanga nõukogu koosolekult otsust refinantseerimismäära tõstmise osas 0,25 või 0,50 % võrra. Intressi tõstmist toetava vihje andis esmaspäeval keskpanga president Wim Duisenberg, kes ilmselt toetus möödunud nädalal avaldatud M3 rahapakkumise kasvule eurotsoonis. Samas avaldati Euroopa keskpanga egiidi all septembris uurimus, kus näidati, et lühiajaliste ja keskmise tähtajaga laenude intresside tõstmine rahapakkumisele mõju ei avalda. Rahapakkumise kasvukiirust vähendab vaid pikaajaliste laenude intresside tõstmine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.