14. november 1999 kell 22:00

Polaris-Vara jäi pankrotihaldurita

Polaris-Vara võlausaldajate esimesel üldkoosolekul said kokku 2891 häälest määravaks Tartu linna maksuameti 2453 häält.

Pankrotihaldur Anne Tammer pani koosoleku algul esitatud aruandes võlausaldajatele südamele mitte anda Toplant Grupile hääli, sest ettevõte on võlgniku kontrolli all ega kaitse teiste võlausaldajate huve. Suurima võlausaldaja Toplant Grupi 14,7 mln kroonine nõue andnuks neile 14 723 häält.

Rohkem kui 24 mln krooni eest Polaris-Vara kinnisvara ja võlanõudeid on pankrotiprotsessi eel kanditud riiulifirmade Sartaste Halduse ASi ja OÜ Baltostan ASi Toplant Grupi kaudu, mis on seotud Andres Bergmanni rallisõprade Tõnu Soomeri ja Hannes Hallikuga.

Anne Tammeri kinnitusel on Polaris-Varal vara 1,5 mln krooni eest ja kohustusi 18,8 mln krooni. Tammeri hinnangul on Polaris-Vara 38 mln krooniga kahjumis ning omakapital on 17,3 mln krooniga miinuses.

Toplant Grupi esindaja, Aivar Pilve advokaadibüroo vandeadvokaadi vanemabi Jürgen Kirsise sõnul ei järgitud üldkoosolekul reglementi. «Koosolek ei kinnitanud päevakorda,» põhjendas Kirsis ja lisas, et loogilisem olnuks enne halduri aruannet otsustada häälte arv.

Kuna üldkoosolek ei kinnitanud Anne Tammerit pankrotihalduriks, on võlausaldajatel võimalus esitada uus haldur, kelle suhtes teeb otsuse Tartu linnakohus. Kohtul on õigus nimetada ja kinnitada pankrotihalduriks oma kandidaat.

Autor: Lauri Liikane

Hetkel kuum