• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa jätkab topelttollidega

  Eesti taotlusi toetav rahvusvaheline mõju kaubandusläbirääkimistel Venemaaga nõrgeneb, sest WTO peatab sisemiste ümberkorralduste tõttu alates detsembrikuust uute liikmete vastuvõtmise määramata ajaks.
  Optimistliku hinnangu kohaselt võib uus riigiduuma jõuda Eestit ahistavate topelttollide kaotamiseni kõige varem järgmisel sügisel.
  WTO pressikeskuse ametnik Luis Ople ütles eile, et Venemaa topelttollide rakendamine Eesti kaupade suhtes on pretsedenditu diskrimineerimine, sest Venemaa pürgib aktiivselt enamsoodustusrezhiimil põhineva WTO liikmeks.
  «Venemaa delegatsioon läbirääkimistel WTOga tegi avalduse, et Venemaa respekteerib kaubandusorganisatsiooni reegleid ja jätkab turumajanduslikke reforme,» selgitas Ople. «Kahepoolsetel läbirääkimistel Eestiga saavad topelttollid Venemaale takistuseks.»
  Eesti välisministeeriumist öeldi, et Eesti pole seoses WTOsse astumisega teinud Venemaale avaldust topelttollide kaotamiseks. «Eesti loodab saavutada kaubandusrezhiimi normaliseerimise Venemaaga kahepoolsete diplomaatiliste läbirääkimiste teel,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja.
  Eesti saatkonnast Moskvas öeldi, et Venemaa pole teinud seoses Eesti WTOsse astumisega saatkonnale ühtegi pöördumist ning sündmust ei kajastatud Venemaa massiteabevahendites.
  Asjatundjate hinnangul ei jätku Venemaa juhtidel riigiduuma valimiste ja T?et?eenia sõja pöörises aega Eestiga kaubandussuhete korraldamiseks.
  Üleeile ähvardas Venemaa välisminister Igor Ivanov katkestada suhted Läänega, väljendades solvumist lääneriikide T?et?eenia sõja vastase kriitika suhtes. Ivanovi ähvardus võib pidurdada Venemaa indu WTOga ühinemisel.
  Eestisse hästi suhtuvad Vene poliitikud, nagu Peterburi linnapea Vladimir Jakovlev ja Leningradi oblasti kuberner Valeri Serdjukov, on teatanud, et topelttollid on Venemaale kahjulikud. Kuid nende arvates ei nõustuks praegune riigiduuma topelttollide kaotamist ratifitseerima, sest poliitikud süüdistavad Eestit venelaste ahistamises.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.