Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlased Räniorus keset ajalugu

  Maailma kõrgtehnoloogia keskus, USAs Californias asuv Silicon Valley ehk Räniorg ei ole enam võõras ka eestlastele. Mitmed siinsed arvutiasjatundjad on käinud Räniorus kas kogemusi hankimas või lihtsalt sealse keskkonnaga tutvumas.
  - Räniorus ei ole kombeks töö ajal arvutis erakirjadele vastata, toob Reveko Bürooseadmete tegevjuht Priit Muuga pärast Ameerikast naasmist välja esimese erinevuse Eesti ja USA töökultuuri vahel.
  Muuga külastas Räniorgu tänavu kevadsuvel. Kõrgtehnoloogiakeskusest andsid tunnistust firmasildid ja logod majadel pluss teadmine, et just siin tehakse maailma jaoks tähtsad otsused ja avastused. Koduaknast paistis Adobe peahoone, lähedal asusid suured IT-firmad Intel, Hewlett-Packard, Apple'il on oma linnaosa, loetleb Muuga.
  Ta rõhutab, et vastupidiselt levinud arvamusele ei ole Silicon Valley nimelist kohta tegelikult kaardil olemas. Ränioruks kutsutakse San Francisco lahest lõunapoole jäävat suurt orgu, mille keskus on San Jose. Tehnikaalast arusaamist pakutakse seal juba väga varakult, San Jose's on näiteks suur avastuste muuseum lastele, kus keerulisi asju seletatakse mängu abil, lisab Priit Muuga.
  - ??Räniorg muudab kõvasti ellusuhtumist, sest Silicon Valleys ei näe keegi mingit probleemi, aga kõik näevad võimalusi, ütleb Ränioru kohta IBM Eesti juht Valdo Randpere.
  Kõik ideed ei tundugi seal alati väga briljantsed, kuid need proovitakse järgi ja mõnel firmal õnnestub see ellu viia, lisab ta. Tüüpilise Silicon Valley firma on tema kinnitusel asutanud kohaliku tehnikaülikooli lõpetanud noored. Koostöös ülikooliga katsetatakse paljusid ideid praktikas.
  Randpere sattus Räniorgu esimest korda kümme aastat tagasi oma Rootsi arvutifirma päevil. Töö viis teda varem Räniorgu vähemalt korra aastas. Pärast Eestisse tagasi kolimist pole Randpere aga Silicon Valleys käinud.
  - ??Suvalise toote arendus Silicon Valleys koosneb kolmest etapist: kollased mõtlevad välja, latiinod teevad valmis ja pakivad sisse ning valged müüvad maha, kirjeldab Halo Interactive DDB Eesti ASi arendusdirektor Sten Tamkivi elu Räniorus.
  Tamkivi õppis ja töötas Räniorus 1994--95 õppeaastal. Rotary klubi õpilasvahetusprogrammi raames Räniorgu minnes ootas ta eelkõige ligipääsu kõigele uuele, mis IT-valdkonnas sünnib. See oli võimalus elada keskkonnas, kus on alguse saanud tänase maailma suurimad mõjutajad ja kus iga päev tehakse veidi ajalugu, lisab ta. Tamkivi kool oli üks kolmest USA asepresidendi Al Gore'i välja kuulutatud programmi pilootkoolist. NASA varustas seda kiire internetiühendusega, Apple pakkus oma arvuteid 80protsendise allahindlusega ja eri majades asuvad klassid olid ühendatud fiiberoptilisse lokaalvõrku.
 • Hetkel kuum
Lennujaam lennaku börsile
Tallinna Lennujaam on viimasel ajal saanud palju kriitikat, millest osa ei ole kindlasti asjakohane. Praeguse riigiettevõtte teeks äriliselt paindlikumaks selle erastamine börsi kaudu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna Lennujaam on viimasel ajal saanud palju kriitikat, millest osa ei ole kindlasti asjakohane. Praeguse riigiettevõtte teeks äriliselt paindlikumaks selle erastamine börsi kaudu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Balti börsid alustasid tõusuga kuuendat järjestikust nädalat
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Teenetemärgi saanud ettevõtja viis kodukandi jalgpallimeeskonna uutesse kõrgustesse "Kui midagi teha, tuleb seda teha hästi"
Teedeehitusfirma Verston juhi Veiko Veskimäe teeb presidendilt saadud Valgetähe teenetemärk kohmetuks, tema sõnul on selle taga ikka meeskonnatöö nii ettevõttes kui kohalikus jalgpallimeeskonnas.
Teedeehitusfirma Verston juhi Veiko Veskimäe teeb presidendilt saadud Valgetähe teenetemärk kohmetuks, tema sõnul on selle taga ikka meeskonnatöö nii ettevõttes kui kohalikus jalgpallimeeskonnas.

Olulisemad uudised

Jaekettide palgad reas: Lidl maksab enim, OG Elektra kõige vähem
Lidl paistab jaekettide seas silma kõrgeima palgaga,
Lidl paistab jaekettide seas silma kõrgeima palgaga,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.