• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorid otsivad riskihajutajaid

  Valuutakursid alustasid uut nädalat suhteliselt rahulikult. Euro kurss liikus kitsas vahemikus 1,0106--1,0156 dollarit. Oluliselt ei mõjutanud kursiliikumist Saksmaa tarbijahinnaindeksi avaldamine. Novembris kerkisid jaehinnad Euroopa suurimas majanduses 0,2 protsenti võrreldes oktoobriga. Aastataguse sama perioodiga võrreldes kerkis elukallidus aga 1,0 protsenti. Euroopa keskpanga eesmärk on hoida eurotsoonis inflatsioon alla 2 protsendi. Seega on inflatsiooniline surve eurole nõrk ning keskpank tõenäoliselt keskseid intressimäärasid ei tõsta.
  Aastavahetuseni on jäänud kaks ja pool nädalat ning investorite peamine mure on, kuhu paigutada investeeringuid, kindlustamaks ennast võimaliku arvutivea vastu. Kuni aasta lõpuni on riskide hajutamine tõenäoliselt peamine, aga võib-olla ka ainuke jõud, mis võib genereerida suuremaid kursiliikumisi. Tänaseni valitseb turuosaliste vahel konsensus, et suurim võitja on siin dollar. Kui mõni suur investor kavatseb aga enne aasta lõppu võtta suuri positsioone mingis muus valuutas (näiteks ?veitsi frank, Suurbritannia dollar), võib see tekitada järske ja ootamatuid kursikõikumisi.
  Eile õhtul oli dollari kurss 15,4702 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Kool: ärikinnisvara hinnatõus tuleb järsk, 20–30 protsenti
Ärikinnisvara hinnatõus võtab elupindadele järele, seda nii uusarenduste kui üürihindade puhul, kirjutab Restate’i nõukogu liige Allan Kool.
Ärikinnisvara hinnatõus võtab elupindadele järele, seda nii uusarenduste kui üürihindade puhul, kirjutab Restate’i nõukogu liige Allan Kool.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.