• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulutervitus e-postiga

  «Lõpp tuleb teha olukorrale, kus riigiasutused nuumavad maksumaksja rahaga Eesti Posti,» on peaministri seisukoht.
  Majandusministeeriumi sekretär ei pidanud enam 900 kaarti ümbrikesse toppima, nagu eelmisel aastal, sest just peaministri avaldus tõukas sama mõtte mõlgutajad tegudele. «Majandusministeerium on positiivsete uuenduste pooldaja,» ütleb Inga Jagomäe avalike suhete osakonnast.
  Kaardi tegemise kulud jäid alla 2000 krooni, räägib Jagomäe. Paberkaartide saatmine oleks maksnud vähemalt viis korda enam, sest ühe tavalise kaardi saatmiskulud ulatuvad 10--15 kroonini.
  Samuti meeldis majandusministeeriumile võimalus lähetada jõulutervitusi personaalselt. Muidu saadeti osakonnale või asutusele.
  Elektrooniliste jõulutervituste kasuks otsustanud välisministeeriumi jõulukaardiarve oli sel aastal eelmise aastaga võrreldes 22 130 krooni väiksem, 8570 krooni. «Täielikult me elektroonilistele kaartidele üle minna ei saa,» tõdeb välisministeeriumi pressiesindaja. «Mitmele poole tuleb saata kaardid protokollinõuete tõttu.»
  President saadab lisaks elektronkaartidele umbes 1400 tavalist jõulukaarti. «Elektrooniline ja traditsiooniline jõulukaart on presidendi kantseleil samad,» räägib Karin Piir presidendi kantseleist. «Vastavalt võimalusele saadetakse üks või teine.»
  Kuna kõigile pole veel jõulutervitusi lähetatud, siis ei saa kantselei praegu öelda, kui palju e-postiga jõulukaarte saadetakse. Kokkuvõtte saabunud jõulukaartidest teeb vabariigi presidendi kantselei uue aasta alguses.
  Eraettevõtluses oli odavam lahendus käibel ka eelmisel aastal. Kaanon Kinnisvara juhatuse esimees Härmo Haljaste rääkis, et sajast saadetud jõulukaardist olid sel aastal pooled elektroonilised. «Eelmisel aastal saatsime e-kaarte samal hulgal,» ütles ta. «Kuid paberkaarte saatsime eelmisel aastal palju rohkem.»
  Haljaste pakub, et kindlasti tõuseb elektrooniliste jõulukaartide arv aasta-aastalt.
  Haljaste möönab, et vaatamata elektronposti võidukäigule tahavad paljud inimesed ikka kaarti käes hoida.
  Sajanditevanuste traditsioonide hoidja on Eestis ka teede-- ja sideministeerium, sest ses asutuses pannakse endiselt ümbrikutesse ja saadetakse nõnda tuhatkond jõulukaarti. Ministeeriumi pressiesindaja on varem öelnud, et paberkaartidest loobumine ei anna märgatavat säästu.
  Traditsioonidele kindlaksjäämise tõttu on kindel, et teede- ja sideministeeriumi arvutihooldajal on vähem vaeva kui asutuse sekretäril.
  Oma pühadetervitused edastab peaminister Mart Laar Ann Tenno fotoga aadressil www.riik.ee/postkaart/bin/vaata.php3?key=ALRBLFEV
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Äripäev tunnustab novembris kõige edukamaid ettevõtteid
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Disainer Marit Ilison lõi interjööri uuele restoranile
Maakri kvartali uue ärihoone esimesel korrusel avas uksed omanäoline restoran PÄRIS, mille omanäolise, särtsakat rohelist värvi täis interjööri lõi disainer Marit Ilison.
Maakri kvartali uue ärihoone esimesel korrusel avas uksed omanäoline restoran PÄRIS, mille omanäolise, särtsakat rohelist värvi täis interjööri lõi disainer Marit Ilison.