• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispanga aktsiast huvitub suuromanik

  Ühispanga aktsia on eelmise reedega võrreldes kallinenud 10,6% ehk 2,2 krooni ja eilne aktsia sulgemishind oli 22,9 krooni. Tallinna börsil sooritatud tehingutes on omanikku vahetanud 248 504 Ühispanga aktsiat.
  Tundub, et aktsia hinnatõusu taga on tõsisem ostja, sest Helsingis kaubeldi eile samuti suurte tükkidega ja omanikku vahetas 637 000 aktsiat, rääkis Suprema juhatuse liige, kauplemisdirektor Sten Sumberg.
  «Kõige tõenäolisem Ühispanga aktsia kokkuostja on SEB ise,» lausus Sumberg.
  Sumbergi sõnul on SEBil suuromanikuna kindlus selle suhtes, mis aktsia endast kujutab ning kui suuromanikul on eesmärk oma osalust suurendada, on mõttekas seda teha enne, kui Tallinna börs kehtestab väikeaktsionäridele ostupakkumise tegemise kohustuse. Tallinna väärtpaberibörsi nõukogu on vastava reglemendimuudatuse kinnitanud, kuid selle kehtima hakkamise kuupäev on veel lahtine.
  «Kui SEBil on võimalus oma osalust Ühispangas suurendada, saades aktsia kätte alla raamatupidamisliku väärtuse, siis loomulikult aktsiat ostetakse,» ütles Optiva Panga maakler Kaur Elviste. Elviste sõnul on Ühispanga aktsia raamatupidamislik väärtus 28--29 krooni juures ning goodwill'i maha arvestades veidi vähem kui 25 krooni.Eelmise aasta sügisel ostis SEB Ühispanga aktsiaid 38--40 krooni tasemel.
  «Kui mina oleksin SEBi asemel, siis ostaksin küll praegu Ühispanga aktsiat,» lausus Elviste.
  «Ma ei oska Ühispanga aktsiaga toimuvaid liikumisi kommenteerida, meie praegu aktsiat ei osta,» kinnitas eile SEB Baltic Holdingsi juhataja Mats Kjaer eile. Sama kinnitas Kjaer ka sügisel, mil SEB suurendas oma osalust pangas veidi üle 47% tasemeni.
  Oktoobri alguses, kui SEB sai Eesti Pangalt loa omandada Ühispangas üle 50% osalus, tunnistas Kjaer, et SEB on aktsiaid turult aktiivselt ostnud augustis ja septembris.
  «Loomulikult ei tunnista SEB, et ostab aktsiaid turult. Nad ei tahaks seda mingi hinna eest tunnistada, sest see tooks kaasa aktsiahinna tõusu,» märkis Sumberg.
  Kjaeri sõnul ei saa ta kindlalt väita, kas osalust Ühispangas edaspidi suurendatakse.
  Turuosalised on juba alates SEBi investeeringust eelmisel sügisel rääkinud võimalikust juhtkonnavahetusest pangas. Ühispanga nõukogu esimees Aare Urm on teatanud, et soovib pangatöölt lahkuda ja vastava otsuse peaks langetama panga aktsionäride kevadine üldkoosolek. President Ain Hanschmidti lahkumise kohta levivad samuti kuuldused ning ühe variandina on pakutud selle aasta lõppu.
  «50% aktsiapaki omanikena pole meil plaanis Ühispanga presidenti välja vahetada,» lausus Kjaer eile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Energiaga on kriis, enam ei saa “menetleda”
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Merevaigurongi poolhaagiste veo takistused peaaegu ületatud
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.