Ülo Toomsalu • 11. jaanuar 2000 kell 6:03

Eesti Energia vabaneb teenindusettevõtetest

Eesti Energia ja Narva Elektrijaamade 605 remonditöölise ülevõtmisega ABB Alstom Poweri poolt algas energiaettevõtte reorganiseerimine, millega firma loobub elektrijaamade katelde ja turbiinide remonditeenusest, kirjutab Postimees.

Eile allkirjastasid Eesti Energia peadirektor Gunnar Okk, Narva Elektrijaamade juhatuse esimees Lembit Vali ja ABB Alstom Poweri (AAP) Põhja-Euroopa klienditeeninduse direktor Bengt Assarsson lepingu, mille järgi AAP võtab jaanuarist üle 605 inimest Eesti Energia Energoremondi ja Narva Elektrijaamade põhiseadmete remondipersonalist. AAP võtab üle Narva Elektrijaamade katelde ja turbiinide remondi.

Elektrijaamadesse jääb aastaks tööle veel 200 inimest, kes tegelevad katelde jooksva ja avariiremondi ning hooldusega. Kui kõik sujub häireteta, siis lähevad aasta pärast ka need inimesed AAP palgale ning kogu katelde ja turbiinide teenindus on elektritootmise ettevõttest välja viidud.

Kolme aasta jooksul ostavad Narva elektrijaamad remonditeenust AAP-lt. Kui osapooltel selle aja jooksul pretensioone pole, pikendatakse lepingut.

Esimese aasta remonditeenuste mahuks on arvestatud 123 miljonit krooni.

Lembit Vali sõnul on sõlmitud lepingu eesmärgiks vähendada elektrijaamade teenindus- ja remondikulusid.

ABB Eesti juhatuse esimees Bo Henriksson ütles, et loodetavasti suudavad nad pakkuda paremat teenust ning leida remondimeestele tööd ka väljaspool Narvat ning Eesti piire.

'Konkurentsis ei ole võimalik teistmoodi ellu jääda,' märkis Eesti Energia peadirektor Gunnar Okk. Tema sõnul on ehitus, teenindus ja hooldus valdkonnad, kus on võimalik turult teenust odavamalt osta.

Hetkel kuum