3. veebruar 2000 kell 13:40

USA energeetikaminister soovitas Balti riikidel elektri ja gaasifirmad erastada

Baltimaades ringsõidul viibiv USA energeetikaminister Bill Richardson soovitas Balti riikidel riigile kuuluvad elektri- ja gaasifirmad erastada, teatas agentuur Bridge News.

Täna Vilniuses viibinud Richardson kinnitas, et USA on valmis toetama Balti regiooni energeetikasektorit. 'Leedus, Lätis ja Eestis on Ameerika firmadele mitmeid võimalusi tugevas ja usaldusväärses energiasüsteemis osalemiseks,' rääkis ta. Lisaks soovitas Richardson Balti riikidel teha energeetika valdkonnas senisest enam koostööd.

Eesti valitsus on otustanud asutada USA firmaga NRG Energy ühisfirma Narva elektrijaamade haldamiseks. Hetkel käivad läbirääkimised ühisfirma asutamistingimuste üle, konkreetse tulemini loodetakse jõuda märtsis.

Bill Richardson saabub Eestisse homme.

Hetkel kuum