21. märts 2000 kell 6:51

Keskkonnaministeerium liidab 12 metskonda

Keskkonnaministeeriumi valitsemisalas tegutsev Riigimetsa Majandamise Keskus kavandab oma haldusalas järjekordset optimeerimist. 1. aprillist liidetakse teiste metskondadega või ühendatakse uuteks metskondadeks 12 metskonda, kirjutab Vooremaa.

Riigimetsa Majandamise Keskuse arendusdirektori Erik Kosenkraniuse sõnul toimub ühendamine vastavalt 2000. aasta tegevuskavale, mis näeb ette metskondadeoptimeerimise nende osalise geograafilise liitmise ja funktsioonide ümberjagamise kaudu.

?Lähtume üldriiklikest arengueesmärkidest efektiivistada riigi haldusteenust ning vähendada halduskulude osakaalu majanduses,? selgitas Kosenkranius.

RMK loodab kontorite liitmisega säästa 13 miljonit krooni, sh kokkuhoid renoveerimiselt ja tulu vabanevate kontorite müügist. Edaspidi pidavat igaaastane kokkuhoid ulatuma 6?7 miljoni kroonini, arvestamata majanduslikku efekti, mis tuleneb metskondade mastaapsusest ja kompaktsusest, töökeskkonna paranemisest ja võimalusest töötajaid paremini motiveerida.

Praegu on Eestis 92 metskonda. Ühendamist jätkatakse ka 1. juulil ning pärast struktuuri optimeerimist on Eestis 74 metskonda. Sellised on keskkonnaministeeriumivalitsemisalas tegutseva riigitulundusasutuse Riigimetsa Majandamise Keskuse lähiaja kavatsused.

Hetkel kuum