Ülo Toomsalu • 22. märts 2000 kell 6:05

Maaturismi ühendus koolitab ettevõtjaid

Mittetulundusühing Eesti Maaturism alustab 30. märtsil maaturismi ettevõtjate kolmeetapilise tasemekoolitusega. Aprillis lisandub ka kaheetapiline baaskoolitus, kirjutab Postimees.

Maaturismi ühenduse tegevdirektori Margus Timmo sõnul on tasemekoolitus mõeldud Ida-Viru, Jõgeva, Tartu, Põlva, Võru ja Valga maakonna majutusettevõtete juhtidele, kel on vähemalt kaheaastane tegutsemis- ja juhtimiskogemus. Baaskoolitusele on oodatud maaturismiga alustavad või sellega vähem kui aasta tegelnud inimesed.

Tasemekoolitus maksab maaturismi ühenduse liikmetele 880, mitteliikmetele aga 3600 krooni, baaskursuse hinnad on vastavalt 500 ja 2100 krooni. Koolitus toimub erinevates majutusettevõtetes eri maakondades.

Õpetajateks on Euroopa Liidu programmi Phare raames pooleaastase koolituse läbinud inimesed. 'Need inimesed said spetsiaalse koolituse ka Austrias,' märkis Timmo. Tema hinnangul peavad Eestis maaturismiga tegelevad ettevõtjad parandama oma teenuste kvaliteeti. 'Ühtlaselt hea tasemega toodet on võimalik koos müüa, sellega vähenevad tunduvalt ettevõtjate turundus- ja reklaamikulutused,' rääkis Timmo.

Turismiametis on registreeritud 360 maamajutusasutust, tegelikult tegeleb turistide majutamise ja toitlustamisega rohkem ettevõtteid. 'Meie eesmärgiks on koondada maaturismiga tegelevad ettevõtted ja aidata oma liikmetel ühiselt ka müügi- ja reklaamitegevust korraldada,' lausus Timmo.

Hetkel kuum