5. aprill 2000 kell 6:47

Nasdaqi päevasisene langus oli võimsam 1987. aasta börsikrahhist

Nasdaqi päevasisene langus oli võimsam 1987. aasta 19. oktoobri mustast esmaspäevast, mil Nasdaq kukkus vaid 11,3 protsenti.

Turu languse põhjustas paljude investorite kasutatav arvutiseeritud kauplemine, kus arvutiprogramm teostab tehnilist analüüsi ja annab ostu-ja müügisignaale.

Tehnilised indikaatorid andsid turule müügisignaali, mis pani kõiki üheaegselt aktsiaid müüma; tekkis paanika. Kuna aktsiahinnad olid piisavalt langenud, hakkasid maaklerid finantsvõimendusega kaubelnud klientidele helistama, nõudes tehingutele lisatagatisi. Kui lisaraha polnud kusagilt võtta, hakkasid maaklerid positsioone realiseerima, võimendades veelgi langust.

Siis andis arvuti aga ostusignaali, kuna turg oli tugevalt langenud, seega aktsiahinnad odavad. Ja paljud investorid, enamasti väikeinvestorid hakkasid maakleritele helistama ja interneti teel andma ostuordereid, mis omakorda viisid turu üles, mistõttu Nasdaq sulguski vaid 1,77 protsenti esmaspäevasest madalamal.

Hetkel kuum