Inno Tähismaa • 12. aprill 2000 kell 11:20

Mess Eesti Ehitab 2000 on avatud

Regionaalminister Toivo Asmer kuulutas täna kell 12.30 avatuks messi Eesti Ehitab.

Majandusministeeriumi esindaja teatas ehitusturu kasvust selle aasta esimeses kvartalis.

Minister rõhutas oma avakõnes Eesti firmade võimet edukalt konkureerida välismaa ettevõtjatega. Tundes rõõmu, et messil osalevast 334 firmast on tervelt 92,2% Eesti päritolu, avaldas ta siiski lootust, et messi rahvusvaheline osakaal tulevikus kasvab.

Avamisele kogunenud suhteliselt hõredale rahvahulgale peetud kõnes teatas majandusministeeriumi osakonnajuhataja Aadu Kana rõõmusõnumi: tsemendi tootmine ühe elaniku kohta selle aasta esimesel kuul lubab loota, et ehitusmaht kasvab sel aastal võrreldes eelmisega 15 kuni 20%.

'Kolm kuud on näidanud ehitusturu tõusu 1998. aasta tasemele,' ütles Kana ja lisas, et kuigi väga suureks optimismiks pole veel põhjust, on madalseis siiski ületatud.Veel informeeris Kana kuulajaid eile majandusministeeriumisse saabunud Euroopa Komisjoni aruandest, mis tunnistab Eesti ehitusturul tegutsevad ettevõtjad valdavalt eurokõlbulikeks.

Messikorraldaja, ASi Eesti Näitused juht Igor Pihela tundis headmeelt tõiga üle, et mess Eesti Ehitab on jätkuvalt Eesti suurim mess. '334 firmat kümnest riigist ligi 1000 kaubamärgiga - need arvud tõestavad, et mess on säilitanud oma atraktiivsuse,' ütles Pihela.

Artikli autor on Olari Koppel, www.mess.ee

Hetkel kuum