Toomas Truuverk • 17. mai 2000 kell 14:23

Aktsiate hinnad Tallinnas liikusid kergelt üles

Kauplemine Tallinna börsil jäi täna taas loiuks, kuid sellest hoolimata suutis viimastel päevadel avaldatud positiivsete uudiste poolt loodud foon aktsiate hinnad lõpuks kergele tõusule viia.

ÄP indeks kerkis registreeritud 94 tehingu ja 10,98 miljoni kroonise päevakäibe juures 0,47%, 433,93 punktile.

Ainus langeja põhinimekirjas ja üks neljast odavnenud aktsiast kogu turu ulatuses oli Telekom. Telekomi hinda ei suutnud täna toetada ka kauplemine Londoni börsil, kus aktsia hind, hoolimata dollaripõhjalise noteeringu langusest ja tänu USA dollari järjekordsele tugevnemisele ligi 17,5 kroonile, oli kell 16:00 130,34 kr. Tallinnas sulgus Telekomi aktsia täna 0,58%ses miinuses ja 128,75 kroonil.

Lisanimekirjas pakkus uudiste ja sündmuste poolest täna kõige enam huvi Kalev, kuid börsil Kalevi aktsia investorite huvi täna ei pälvinud. Lisaks aktsionäride koosolekule, avaldas Kalev täna hommikul ka ettevõtte I kvartali majandustulemused.

Kahjuks on põhjust õlgu kehitada mõlema üle, niis aktsionäride koosoleku kui ettevõtte majandustulemuste üle. Aktsionäride koosolekult sai eeldatud ikkagi mingit radikaalset otsust seoses omakapitali ja aktsiakapitali suhtega, mis on allpool äriseadustikuga kehtestatut. Selles osa aga mingit otsust vastu ei võetud. Pole oodata ka mingit kreeditoride survet sellele, sest kahjuks on Kalev puhul nii tuumikomanik kui ka suurim kreeditor tõenäoliselt ühes, Ühispanga isikus.

Majandustulemuste osas aga, mis teatasid igati korralikust 5,5 miljoni kroonisest kvartali kasumist, tekitas küsimuse, miks avaldas Kalev konsolideerimata tulemused, jättes seega aruandest välja just selle osa, mis viimastel perioodidel ettevõttele suuri probleeme valmistanud on, ehk siis tütarettevõtted. Ja kõik teised seni majandustulemused avaldanud börsiettevõtted on avaldanud just suuremat kaalu omavad konsolideeritud tulemused. Pooleteist kuu jooksul peab seda tegema ka Kalev.

Hetkel kuum