Ülo Toomsalu • 29. mai 2000 kell 6:10

Kuressaare linnateatrit ähvardab sulgemine

Pool aastat tagasi avatud Kuressaare linnateater võib juulis rahapuuduse tõttu uksed sulgeda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuigi teater planeeris tänavuse aasta eelarveks 2,4 miljonit krooni, on Kuressaare linnalt ja riigilt laekunud sellest summast alla poole ning juulist peale pole teatril võimalust näitlejaile palka maksta.

Et raskest seisust välja tulla, saatis teater abipalve kultuuriministeeriumile lisaraha saamiseks. Kultuuriministeeriumi kantsler Margus Allikmaa lausus, et raha leidmine teatrile on eelkõige omaniku, Kuressaare linna asi.

'Meil ei ole küll kuskilt raha võtta, sest ministeeriumil ei ole rahahunnikut nurgas seismas,' ütles Allikmaa. Tema sõnul toetas riik tänavu Kuressaare linnateatrit poole miljoni krooniga, mis tuli teiste teatrite arvel.

'Kuressaare teater pidanuks arvestama olemasoleva, mitte olematu rahaga,' lisas Allikmaa. Tema sõnul ei tähenda raha lõppemine seda, et teater lõplikult uksed suleks.

Praegu kannab teatrimaja ülalpidamiskulud Kuressaare linn ning raha lõppemine tähendab vaid seda, et tuleb piirata etenduste arvu.

Vaatamata tagasihoidlikule prognoosile on Kuressaare teater oma pooleaastase tegutsemise jooksul hästi töötanud. Külastajate arv on olnud prognoositust suurem ja omatulu teenimise protsent on normaalne.

Hetkel kuum