15. juuni 2000 kell 9:01

Saksa ja Leedu transpordifirmad tulevad Eesti turule

Täna ostavad Saksa ekspdeerimiskonstern Hamann Grupp ja Leedu ekspedeerimisfirma Svoris kokku 49 protsendilise osaluse Eesti ekspedeerimisfirmas Eurosped Eesti OÜ.

Hamann Grupile hakkab firmast kuuluma 27%, Svorisele 22%. Tehingu maksumust osapooled ei avalikusta.

Ostetava firma uueks nimeks saab Eurospedi asemel Revival Svoris Estonia.

Ostutehing saab teoks Ida Euroopas Revival Expressi kaubamärgiga opereeriva Hamann Grupi initsiatiivil, kes on huvitatud osalemisest Baltikumi väikesaadetiste veoturul. Peamisteks konkurentideks on siin ASG, Shenker-BTL ja HRX, kelledel toimuvad väikesaadetiste liiniveod Baltikumis paar korda nädalas.

Eurosped Eesti logistiku Heiti Raagi kinnitusel on Revival Svoris Estonial plaanis Baltikumi liinivedusid hakata tegema iga päev. Sellega loodetakse Raagi prognooside kohaselt kahe aastaga enda kätte saada Baltikumi väikesaadetiste veoturust 25-30%.

Eurosped Eesti alustas tegevust möödunud aasta märtsis ning eelmise aasta käive oli 12 miljonit krooni. 3500 töötajaga Hamann Grupi käive oli eelmisel aastal 10,95 miljardit krooni. 110 töötajaga Svorise käive oli 1999. aastal 106 miljonit krooni.

Hetkel kuum