18. juuli 2000 kell 8:16

Pilves ilm jätab Pärnu oodatud suvekülalisteta

Vihmane ja muutlike ilmadega suvi jätab Pärnu ilma eestlastest rannasuvitajatest, varakult puhkust plaaninud välismaalased aga suvepealinna tulemata ei jäta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kehv ilm tõi tänavu juunis Pärnusse mulluse sooja suvega võrreldes ligi poole võrra vähem külastajaid.

Kui eelmisel aastal oli Pärnu suvekülalistest 40 protsenti eestlasi, siis sel suvel kõigest kolmandik. 'Kui on nii kehv ilm, siis eestlased jäävad tulemata, sest nemad saavad päeva ja ilma ette plaanida,' ütles linnasotsioloog Liilia Lõhmus.

Pärnu linnavalitsuse turisminõuniku Tiina Kiibuse sõnul ei saa aga väita, et kehv suvi oleks tänavu Pärnu suvemelu ära rikkunud ja Pärnu inimestest tühjaks jätnud. 'Kultuuriüritused leevendavad kehvi ilmu ja õhtututi käib kontsertidel palju inimesi,' ütles Kiibus.

Hetkel kuum