Ülo Toomsalu • 31. august 2000 kell 6:50

Riik ei hakka niipea mobiilside hankekonkursse korraldama

Q GSMi tegevdirektori Üllar Jaaksoo sõnul hoiaks riigisektor mobiilsideoperaatorite vahel konkursse korraldades miljoneid kokku, kuid teede- ja sideministeeriumil ei ole midagi taolist plaanis, kirjutab Eesti Ekspress. 'Mobiilside puhul on riigisektoris enamikul juhtudel riigihanked 'unustatud',' ütles Jaaksoo. Jaaksoo väitel eeldaks juba konkursi korraldamine hinnalangust - kui saavutada 15 protsenti soodsamad hinnad, hoiaks riigikassa kokku umbes 6 miljonit krooni aastas. Teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja Aap Tänav nentis, et suurem osa riigiametnikke kasutab tõenäoliselt turuliidri EMT teenuseid. 'Konkurss on hea võimalus teenuse eest vähem maksta,' tõdes Tänav. 'Vaevalt, et kogu riigiaparaat endale ühe operaatori valiks, kuid ministeeriumide kaupa võiks konkursside korraldamist kaaluda. Hetkel pole siiski midagi sarnast arutatud.' Aap Tänava sõnul tekiks probleeme telefoninumbritega, mida riigiametnikud seni kasutanud on. 'Konkursi tulemusena tuleks paljudel riigiteenistujatel võtta uued numbrid ja see tekitaks palju segadust, sest vanade numbritega ollakse harjunud,' ütles Tänav.

Hetkel kuum