10. oktoober 2000 kell 12:42

Erki Nool saab oma nime tasuta kaubamärgina registreerida

Tartu patendibüroo Käosaar Co saatis eelmise nädala reedel Erki Noolele e-maili, milles soovitab olümpiavõitjal registreerida oma allkiri kaubamärgina.

'See on vajalik selleks, et keegi hästimüüvat kaubamärki tuntud nimega üle ei lööks,' põhjendas patendivolinik Jüri Käosaar. 'Näiteks võib kellelgi tekkida idee hakata tootma Erki Noole allkirja kandvat jooki.'

Käosaare kinnitusel võtaks patendibüroo kogu asjaajamise ja riigilõivude maksmise enda peale. 'See oleks meiepoolne kingitus Noolele,' lisas Käosaar.

Riigilõiv kaubamärgi registreerimise eest ühes tooteklassis on 2800 krooni. 'Noolel soovitame oma kaubamärk kaitsta mitmes toote- ja teenuseklassis,' seletas Käosaar ja lisas, et nad pole veel Noolelt vastust saanud.

Noole allkiri ilutseb näiteks rahvusvahelise seitsmevõistluse Erki Nool Reval Cup logol.

Käosaare sõnul võiks omanimelise kaubamärgi registreerimisele mõelda ka näiteks Tiit Sokk, kes juhatab omanimelist korvpallikooli.

Tuntud sportlaste nimedega seotud kaubamärkidest on Eestis registreeritud näiteks Argentiina tennisetähe Gabriela Sabatini nime kandvad lõhnaveed ja USA endise korvpallitähe Michael Jordani nime kandvad rõivad, lisas Käosaar.

Hetkel kuum