24. oktoober 2000 kell 12:29

Töö- ja puhkeajaseadus toob veel rohkem bürokraatiat

Töö ?ja puhkeajaseaduse muudatusega lubatakse küll 1 tund päevas rohkem tööd teha, kuid selleks peab eriarvestust pidama ning kord kuus peab ettevõtja lisatundide kohta tööinspetksioonile ette kandma. Seaduse eelnõu kohaselt tohib töötaja koos ületundidega töötada 48 tundi nädalas. Muudatusettepaneku kohaselt lisandub sellele veel 200 tundi aastas kui selle kohta peetakse eriarvestust ja sellest kantakse kord kuus ette tööinspektsioonile. Kas sellega kaasnevad uued töökohad tööinspektsioonis muudatusettepanekus ei kajastunud. Riigikogu katkestas täna seaduseelnõu lugemise ning esitas muudatusettepanekute tähtajaks 6. novembri. Sisse hääletati suhtelises üksmeeles ka muudatusettepanek, millega tõsteti varasemat maksimaalset tööaja piirmäära. Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Meelis Atoneni sõnul ei saa 10,5 tunnise päevase piiriga Reformierakonna fraktsioon rahulduda. ?Tööaja piiramine ei anna midagi,? sõnas Atonen. ?Inimestel ei tohiks keelata töötamist. Tublid on need, kes leiavad endale rohkem tööd,? ütles Valga Lihakombinaadi direktori abi Ulvi Noor. Kommenteerides eelnõu muudatust lisas Noor, et tööinspektsioonile ettekandmine on võib-olla mõttekas Tallinnas, kus inspektsioon on tuntud ja kardetud, mõttekas, kuid siin ei ole tööinspektsioon nii väga asjalik.

Hetkel kuum