Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu Telekomi aktsia müügilaine jääb ära

  ?Ma ei usu, et ettevõtte kolmanda kvartali tulemused aktsia müügilaine tekitavad,? ütles investeerimispanga Suprema juhatuse liige Sten Sumberg. ?See, et üldine käibe kasvutempo on aeglustunud, oli selge juba pärast esimest poolaastat, nii et kolmanda kvartali tulemused ei oleks tohtinud kedagi üllatada,? lisas ta.
  Leedu Telekom teenis tänavu üheksa kuuga kasumit 39 mln litti ehk 183 miljonit krooni, mis on 11 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Ettevõtte käive kasvas mullusega võrreldes vaid 1,3, 253,5 mln litini.
  Leedu Telekom avaldas tulemused teisipäeval pärast börsi sulgemist, eile oli Leedu börs riigipüha tõttu suletud.
  Sumbergi sõnul aitab paus kauplemises müügilaine vältimisele kaasa, sest on hea, kui tulemuste avaldamise järel on aega rahulikult mõelda ja analüüsida.
  Leedu Telekomi aktsia ei ole omanikele seni rõõmu valmistanud. Suvise emissiooni vastu oli huvi tagasihoidlik ning prognoositud 3,6?3,8 lati asemel kujunes aktsia hinnaks emissioonis 3,15 latti (14,7 krooni). Aktsia börsile tulekust saadik juuni keskel on selle hind langenud ligi 40.
  Eestimaalased on paigutanud Leedu Telekomi aktsiasse 250 miljonit krooni.
  ?Neil, kes seal sees on, ei ole mõtet küll aktsiat müüma tormata,? lausus Ühispanga turuanalüüsi divisjoni direktor Sven Kunsing. ?Suurematel investoritel tasuks end aga dollari riski vastu kindlustada,? soovitas ta.
  Kunsingi sõnul olid Leedu Telekomi majandustulemused pettumus ja aktsia oodatavat hinnasihti langetati 2,5 liti (11,6 krooni) tasemele varasema 3,6 liti (16,8 krooni) tasemelt. Uus hinnasiht on siiski 33 võrra praegusest aktsia turuhinnast kõrgemal.
  Kunsing märkis, et uue hinnasihi põhjal on aktsia hinna ja oodatava aastakasumi suhe (P/E suhe) 5,0 mis ettevõtte tegelikku tulevikupotentsiaali arvestades on küllaltki madal. ?Kuigi ettevõttel täna seda arengut ei ole, ei saa öelda, et seda ka tulevikus ei tule,? lausus Kunsing.
  Kunsingi sõnul ei võta Ühispank Leedu Telekomi aktsiat soovitatavate nimistust maha. ?Tegemist pole küll tugeva ostusoovitusega, aga vähehaaval tasub aktsiat koguda,? lausus Kunsing, lisades, et kuue kuu perspektiivis peaks tegemist olema normaalse investeeringuga.
  Hansapanga peaanalüütik Urmas Riiel ütles Reutersile, et analüüsile tuginedes on ettevõtte aktsia praegu allahinnatud, kuid aktsia hinna tõusu ei ole oodata enne riigi majandusseisu paranemist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
USA kolmanda kvartali majanduskasv hinnati esialgsest kõrgemaks
USA kolmanda kvartali majanduskasv tuli teise hinnangu järgi kõrgem, kui esialgu hinnati, kuid järgmise aasta majandussurutise riskid on tõusnud, vahendab Reuters.
USA kolmanda kvartali majanduskasv tuli teise hinnangu järgi kõrgem, kui esialgu hinnati, kuid järgmise aasta majandussurutise riskid on tõusnud, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Raadiohommikus: gaasi haalamisest ja koroonatestide lõppemisest
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.