• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu Telekomi aktsia müügilaine jääb ära

  ?Ma ei usu, et ettevõtte kolmanda kvartali tulemused aktsia müügilaine tekitavad,? ütles investeerimispanga Suprema juhatuse liige Sten Sumberg. ?See, et üldine käibe kasvutempo on aeglustunud, oli selge juba pärast esimest poolaastat, nii et kolmanda kvartali tulemused ei oleks tohtinud kedagi üllatada,? lisas ta.
  Leedu Telekom teenis tänavu üheksa kuuga kasumit 39 mln litti ehk 183 miljonit krooni, mis on 11 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Ettevõtte käive kasvas mullusega võrreldes vaid 1,3, 253,5 mln litini.
  Leedu Telekom avaldas tulemused teisipäeval pärast börsi sulgemist, eile oli Leedu börs riigipüha tõttu suletud.
  Sumbergi sõnul aitab paus kauplemises müügilaine vältimisele kaasa, sest on hea, kui tulemuste avaldamise järel on aega rahulikult mõelda ja analüüsida.
  Leedu Telekomi aktsia ei ole omanikele seni rõõmu valmistanud. Suvise emissiooni vastu oli huvi tagasihoidlik ning prognoositud 3,6?3,8 lati asemel kujunes aktsia hinnaks emissioonis 3,15 latti (14,7 krooni). Aktsia börsile tulekust saadik juuni keskel on selle hind langenud ligi 40.
  Eestimaalased on paigutanud Leedu Telekomi aktsiasse 250 miljonit krooni.
  ?Neil, kes seal sees on, ei ole mõtet küll aktsiat müüma tormata,? lausus Ühispanga turuanalüüsi divisjoni direktor Sven Kunsing. ?Suurematel investoritel tasuks end aga dollari riski vastu kindlustada,? soovitas ta.
  Kunsingi sõnul olid Leedu Telekomi majandustulemused pettumus ja aktsia oodatavat hinnasihti langetati 2,5 liti (11,6 krooni) tasemele varasema 3,6 liti (16,8 krooni) tasemelt. Uus hinnasiht on siiski 33 võrra praegusest aktsia turuhinnast kõrgemal.
  Kunsing märkis, et uue hinnasihi põhjal on aktsia hinna ja oodatava aastakasumi suhe (P/E suhe) 5,0 mis ettevõtte tegelikku tulevikupotentsiaali arvestades on küllaltki madal. ?Kuigi ettevõttel täna seda arengut ei ole, ei saa öelda, et seda ka tulevikus ei tule,? lausus Kunsing.
  Kunsingi sõnul ei võta Ühispank Leedu Telekomi aktsiat soovitatavate nimistust maha. ?Tegemist pole küll tugeva ostusoovitusega, aga vähehaaval tasub aktsiat koguda,? lausus Kunsing, lisades, et kuue kuu perspektiivis peaks tegemist olema normaalse investeeringuga.
  Hansapanga peaanalüütik Urmas Riiel ütles Reutersile, et analüüsile tuginedes on ettevõtte aktsia praegu allahinnatud, kuid aktsia hinna tõusu ei ole oodata enne riigi majandusseisu paranemist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
LHV sisering müüs aktsiaid
Finantsinspektsiooni andmetel on mitmed LHV Groupi siseringi töötajad aktsiaid müünud. Suurima koguse müüs LHV Groupi juht Madis Toomsalu.
Finantsinspektsiooni andmetel on mitmed LHV Groupi siseringi töötajad aktsiaid müünud. Suurima koguse müüs LHV Groupi juht Madis Toomsalu.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Artem Umanets RIA.com Marketplaces’st: Eluaseme hinnatõus pole lihtsalt „seebimull“
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?