Ülo Toomsalu • 3. november 2000 kell 6:44

Tartu pingutab vara müüa

Kui Tartul ei õnnestu müüa bussifirmat Liikor ning suurt osa hansakvartalist, tuleb linnal aasta lõpul emiteerida võlakirju või võtta laenu, sest vastasel juhul haigutaks eelarves paarikümne miljoni krooni suurune auk, kirjutab Tartu Postimees.

Tänavusse linnaeelarvesse on planeeritud 10 miljonit krooni tulu linna vara ja 10 miljonit krooni ASi Liikor aktsiate müügist. Liikori müük aga ebaõnnestus.

'Kuid aasta pole ju veel läbi,' oli linnapea Andrus Ansip kindlus ise. 'Kui saame linna vara müüdud selliste hindadega, nagu nende väärtus on, oleksime hoopis 20 miljoni krooniga plussis.' Ansip tõdes, et tänavu veel müümata vara on 45 miljoni krooni eest.

Samas kinnitas Ansip, et linn oma vara ilma eest ära ei anna, vaid tahab saada sellest õiget hinda.

Vastasel juhul lükkab linn Ansipi väitel vara müügi tulevasse aastasse ja võtab eelarveaugu täiteks laenu või emiteerib võlakirju. 'Soojalaenust lahti saades pole linnal probleeme laenu võtmisega,' märkis ta.

Eile otsustas linnavalitsus, et paneb 14 miljoni krooni suuruse alghinnaga müüki kaks Riia, Küüni ja Vanemuise tänava ning Vabaduse puiesteega piiratud hansakvartali krunti. Ansip selgitas, et nende kruntide müük on eelarvesse planeeritud, nii et eelarveaugu lappimise püüdes linn neid ei paku.

Hetkel kuum