Tanel Raig • 13. november 2000 kell 22:00

Lisakulu tõstab bussi rendi hinda

Busside rentimise hind koosneb tavaliselt tunnihinnast (päevahinnast) ja kilomeetrihinnast. Kilomeetri hinda ei lisata tavaliselt Tallinna- sisestel sõitudel. Täpsustada tasub aga pärast esmase hinnapakkumise saamist alati, kas antud hind sisaldab bussijuhtide päevarahasid, kütust, teemakse. Bussijuhtide päevarahad (välismaal üldjuhul 350 kr/päev) peab tihti rendihinnale juurde arvutama. Kindlasti tuleb arvestada bussijuhtide majutamise kuluga. Siin on reegel, et bussijuhid ööbivad samades tingimustes nagu reisijadki ja kulutused vastava ööbimise kindlustamise eest peab katma bussi rentija. Kütuse puhul on võimalik, et pakutud rendi hinna sees on ka esimene paagi täis kütust. Teemaksud tuleb lubatud rendihinnale juurde arvestada.

Järgmises transpordirubriigis jätkub busside rentimise ülevaade maksetingimuste ja lepingu katkestamise võimaluste tutvustamisega.

Vt. ka võrdlustabelit: Valik busside rentimise hindu

Hetkel kuum