• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kunsti renditakse harva

  Eestis on küll palju kunstigaleriisid, kuid enamikus neis on võimalik vaid kunsti vaadata ja osta, kuid mitte rentida koju või kontorisse.
  Galeriidel endil ei oleks midagi rentimise vastu, kuid paraku ei kuulu kunstiteosed neile, mis tähendab, et rentimisel tuleb lisaks galeriile jõuda kokkuleppele ka tööde autoriga. Kui teos riputada üles mõne kabineti seinale, siis on kunstnikul seda raske müüa, seetõttu tahab ta saada väga kõrget rendihinda.
  Vaal Galerii müügijuhi Tiina Vainjärve sõnul on paljud kunstnikud oma nõudmistes üsna jäigad. ?Kunstnikega ei saa me tihti kokkuleppele, seetõttu rendime kunsti harva,? tunnistab Vainjärv. Muuseumidel (ka Tallinna Kunstihoonel) kunstnikega kokkuleppe probleemi aga pole, kuna renditavad teosed kuuluvad muuseumile. Samuti on neil pakkuda rohkem vanemat kunsti.
  Näituste korraldamisel ettevõtete avarates fuajeedes või teenindussaalides on galeriidel suuremad võimalused. Paljud kunstnikud on huvitatud oma tööde eksponeerimisest uutes ruumides, seal liigub ka palju inimesi, mis jätab kunstnikule võimaluse tööd müüa.
  Galerii Haus tegelebki ainult näituste korraldamisega. Ettevõtetele pakutakse võimalust tasuta korraldada näitusi, aidates ka valida, millist kunsti sobib firma fuajees või teenindussaalis eksponeerida. Tartus korraldab näitusi ettevõtete ruumides Sebra galerii.
  Muuseumidega on seevastu näituse korraldamises keerulisem kokkuleppele jõuda. Kuna muuseumi pakutavatel teostel on oluline ajalooline väärtus, siis suurema hulga teoste väljastamisel jälgitakse väga rangelt tingimusi, kuhu tööd paigutatakse.
  Nõuded algavad elementaarsest turvalisusest ja jätkuvad kuni selleni, et vältima peab teoste sattumist päevavalguse kätte, kuna looduslik valgus mõjub vanematele eksponaatidele halvasti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.