• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksupolitsei alustab aprillis

  Seadus ise on äärmiselt lakooniline, täiendatakse kriminaalmenetluse koodeksi paragrahve ja jälitusmenetluse seadustikku ühes sättes. Seadus jõustub 1. aprillil, meil on jäetud ettevalmistusaega ja oleme sellega juba tegelenud. Kõigepealt tuleb välja õpetada ja paika panna uurijatest ja jälitusametnikest koosnev meeskond ning tagada vajalikud vahendid ? kontoriruumid ja arvutid.
  Sisuliselt hakkavad need ametnikud läbi viima eeluurimistoiminguid, samuti nagu teeb seda majanduspolitsei ja teised uurimisasutused. Maksuameti uurijatele ei laiene politseiteenistuse seadus, aga töö iseloom on analoogiline.
  Nende kriminaalasjade uurimise tulemuslikkus ja asjade kohtusse jõudmine ongi olnud probleem. Maksuasjade uurimine on keeruline ja võtab rohkem aega kui teiste kuritegude uurimine. Viie aasta jooksul algatatud tuhandest kriminaalasjast on kohtuni jõudnud 70. Kõige hullem on Tallinnas, kus kohtulahendeid on ükskuid. Ja esimesed suuremad asjad jõudsid alles sel aastal kohtusse. Tankistide taga on organisaatorid, kes neid värbavad ja panevad kokku varifirmade skeemid. On ka selliseid lahendeid, kus kuritegude organisaatoritele on mõistetud karistusi.
  Ümbrikupalkade tõkestamine on jätkuvalt üks töösuundi. Tõendite hankimine pole lihtne, aga sugugi mitte võimatu. Uurimistehnika ja revisjonimetoodika on paika pandud ja praktikas neid kasutatakse. Tõestatud ümbrikupalkade juhtumeid on äärmiselt vähe, aga neid on.
  Jah, kui maksude varjamine sisaldab kuriteo koosseisu, siis kindlasti. Ma usun, et maksupolitsei ei hakka kimbutama näiteks FIEsid, muidugi kui nad ei pane toime kuritegusid.
  Praegu on e-maksuametil 9900 kasutajat, eeldame arvu tõusu. Viimane rakendus tähendab seda, et andmed, mis kuuluvad avalikustamisele, on kättesaadavad e-maksuameti kaudu, seda saavad kasutada kõik, kes on e-maksuameti kasutajad. Andmebaas näitab hetkeseisu, programm näitab andmeid maksumaksja isikukontolt. Sinna pannakse alates tuhandekroonisest maksuvõlast. Kui võlg on tasutud, ei tohiks andmebaas võlga näidata.
  (vt ka ÄpTVd )
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.