Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksupolitsei alustab aprillis

  Seadus ise on äärmiselt lakooniline, täiendatakse kriminaalmenetluse koodeksi paragrahve ja jälitusmenetluse seadustikku ühes sättes. Seadus jõustub 1. aprillil, meil on jäetud ettevalmistusaega ja oleme sellega juba tegelenud. Kõigepealt tuleb välja õpetada ja paika panna uurijatest ja jälitusametnikest koosnev meeskond ning tagada vajalikud vahendid ? kontoriruumid ja arvutid.
  Sisuliselt hakkavad need ametnikud läbi viima eeluurimistoiminguid, samuti nagu teeb seda majanduspolitsei ja teised uurimisasutused. Maksuameti uurijatele ei laiene politseiteenistuse seadus, aga töö iseloom on analoogiline.
  Nende kriminaalasjade uurimise tulemuslikkus ja asjade kohtusse jõudmine ongi olnud probleem. Maksuasjade uurimine on keeruline ja võtab rohkem aega kui teiste kuritegude uurimine. Viie aasta jooksul algatatud tuhandest kriminaalasjast on kohtuni jõudnud 70. Kõige hullem on Tallinnas, kus kohtulahendeid on ükskuid. Ja esimesed suuremad asjad jõudsid alles sel aastal kohtusse. Tankistide taga on organisaatorid, kes neid värbavad ja panevad kokku varifirmade skeemid. On ka selliseid lahendeid, kus kuritegude organisaatoritele on mõistetud karistusi.
  Ümbrikupalkade tõkestamine on jätkuvalt üks töösuundi. Tõendite hankimine pole lihtne, aga sugugi mitte võimatu. Uurimistehnika ja revisjonimetoodika on paika pandud ja praktikas neid kasutatakse. Tõestatud ümbrikupalkade juhtumeid on äärmiselt vähe, aga neid on.
  Jah, kui maksude varjamine sisaldab kuriteo koosseisu, siis kindlasti. Ma usun, et maksupolitsei ei hakka kimbutama näiteks FIEsid, muidugi kui nad ei pane toime kuritegusid.
  Praegu on e-maksuametil 9900 kasutajat, eeldame arvu tõusu. Viimane rakendus tähendab seda, et andmed, mis kuuluvad avalikustamisele, on kättesaadavad e-maksuameti kaudu, seda saavad kasutada kõik, kes on e-maksuameti kasutajad. Andmebaas näitab hetkeseisu, programm näitab andmeid maksumaksja isikukontolt. Sinna pannakse alates tuhandekroonisest maksuvõlast. Kui võlg on tasutud, ei tohiks andmebaas võlga näidata.
  (vt ka ÄpTVd )
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
On prominendi enda teha, et ta vale laulu sisse ei satuks
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apranga käive on aastaga veerandi võrra kasvanud
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Euroopa Komisjon pakub Vene nafta hinnalaeks 60 dollarit
Euroopa Komijson tegi liikmesriikidele ettepaneku kehtestada Vene toornaftale hinnalagi 60 dollarit barrelilt, teatas Wall Street Journal.
Euroopa Komijson tegi liikmesriikidele ettepaneku kehtestada Vene toornaftale hinnalagi 60 dollarit barrelilt, teatas Wall Street Journal.

Olulisemad lood

Janek Stalmeister: tarneahela finantseerimise digipööre sünnib Eesti fintech-firmas
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.