Eesti Pank ei näe intressilangust

12. jaanuar 2001, 00:00

?Eesti Panga hinnangul peaks 2001. aasta tulema peaaegu kõigi põhinäitajate osas veidi kehvem eelmisest aastast.? Niiviisi kõlab keskpanga isalik manitsus Eesti majandusele. Tarbimine Eestis suurenevat liiga kiiresti, inflatsioon tõusvat, väliskeskkond muutuvat ebasoodsamaks ja välisnõudlus meie kaupade järele vähenevat.

Tarbimine on tõepoolest suurenenud, kuid selles pole peale Eesti Panga keegi negatiivset näinud. Pole tarbimist ? pole ka majanduskasvu. Majanduskasvu tingimustes kiireneb tavaliselt ka inflatsioon. Eesti Pank jätab veel tähelepanuta intresside järsu languse USAs ja eurotsoonis. See muudab väliskeskkonna just soodsamaks ja suurendab välisnõudlust. Aga intressitase on valdkond, milles Eesti Pank kaasa rääkida ei suuda, sellest siis ka teema ignoreerimine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing