Riik võib nõuda RERilt pool miljonit päevas

ÄP Online 23. jaanuar 2001, 00:00

Nõue võib põhineda eeldusel, et 1,715 miljardit krooni võiks laekuda lepingu sõlmimisel erastaja Rail Estoniaga märtsi esimestel päevadel. Kui selle summa laekumine RERi algatatud kohtuvaidluse tõttu edasi nihkub, siis on põhjendatud nõuda kahjutasu umbes 10?12% aastaintressi baasil laekumata jäänud summast, mis teeb 0,5 miljonit krooni päevas, sõnas minister täna Isamaaliidu kodulehel antud pressikonverentsil.

Jürgensoni ütlusel võib RERi otsust pöörduda kohtusse tõlgendada destruktiivse sammuna, kuna ise nad sellest midagi erastamisprotsessis võita ei saa. Ilmneb nende tegelik huvi, milleks on Eesti Raudtee erastamisprotsessi pidurdamine eesmärgiga kaitsta osa RERi aktsionäride kitsaid ärihuvisid, rääkis minister.

Toivo Jürgenson lisas, et erastamisotsuse vaidlustamine ühe osapoole poolt kohtus on õigusriigi kohta tavaline, sest igaühel on õigus pöörduda kohtusse.

Jürgensoni kinnitusel ei saa endine erastamisjuht Väino Sarnet Eesti Raudtee erastamise nõustamise eest lisatasu.

Sarnet on erastamisagentuuri juures tööl nõunikuna töölepingu alusel ning eraldi tasu Eesti Raudtee erastamise eest ette nähtud ei ole, ütles Jürgenson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing