Kalev Kallemets • 24. jaanuar 2001 kell 13:03

Kalle Jürgenson: Tulumaksu alandamise kompenseeriks uued kindlustusseadused

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson nõustus rahandusminister Siim Kallase argumendiga, et sisuliselt on töötus-ja tööõnnetuskindlustuse näol tegemist maksukoormuse tõusuga, mis kompenseeriks kaudse maksuna üksikisiku tulumaksu alandamist.

Reformierakonna ettepanek tulumaksu langetamisest 20%le on Jürgensonile meeldiv: 'Heas mõttes intrigeeriv.' Taolise ettepanekuga välja tulemist oleks Jürgenson isegi võimalikuks pidanud. 'Arvan, et veel praegu saaks riiki odavamalt tööle panna,' ütles Jürgenson.

Suureks probleemiks peab samas Jürgenson asjaolu, et 56% üksikisiku tulumaksust laekub kohalike omavalitsuste eelarvetesse, seega tähendaks maksualandus 1 miljardi krooni puudujääki. Juba praegu napib omavalitsustel raha investeeringuteks. Siiski pidas Jürgenson võimalikuks riigi- omavalitsusle laekuva proportsiooni muutmist omavalitsuste kasuks.

Hetkel kuum