Kolm sihtasutust lõpetavad tegevuse

02. märts 2001, 10:33

Ekspordi Krediteerimise ja Garanteerimise Sihtasutus, Ettevõtluse Krediteerimise Sihtasutus ja Sihtasutus Eesti Eluase lõpetavad tegevuse, sest sel nädalal kanti registrisse nende ühendamiskanne Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise Sihtasutusega KredEx, teatas uue asutuse juhataja Maive Rute.

KredEx võtab üle kõik eelkäijate õigused ja kohustused, jätkab varasemate sihtasutuste poolt välja antud laenude haldamist ning pakub ühendatud kapitali toel garantiitooteid. KredExi bilansimaht on ligikaudu 270 miljonit krooni, millest 38 miljonit on seotud EVP kustutamisega sundüürnike eluasemelaenude kaudu.

KredEx ei anna laenu, vaid üksnes garantiisid pangalaenudele ning eksporditehingutele. Ettevõtluslaenude osas teeb KredEx koostööd Ühispanga, Merita panga, Sampo panga ja Krediidipangaga, eluasemelaenude osas Ühispanga, Hansapanga ja Sampo pangaga. Ekspordigarantiisid väljastatakse ettevõtjatele otse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing