Hansapanga hind langeb SEBi ja Swedbanki ühinemise otsuste viibimise tõttu

Inno Tähismaa 05. märts 2001, 15:17

Hansapanga aktsia hind kukub, kuna turg ootas, et info Hansapanga suurosaniku Swedbanki ja SEBi ühinemise üksikasjade ning Hansapanga saatuse kohta tuleb rutem, kommenteeris Hansapanga aktsia tänast ligi 4% langust Hansapanga aktsiaturgude osakonna juhataja Lauri Lind.

Lind ütles, et kiiret otsust ei tulnud ning võimalik Hansapanga ülevõtupakkumine võib tulla alles aasta lõpus. Sestap võtavad mitmed investorid välja aktsia hinna 135lt kroonilt 140 kroonile kerkimise kasumit. Samuti võetakse tulu välja optsiooniturult.

Lind ütles, et Hansapanga aktsia jääb lähitulevikus liikuma 135 ja 145 krooni vahemikku.

Lind ütles, et aktsia hinda ei mõjuta Hansapanga asutajate Jüri Mõisa ja Rain Lõhmuse otsus müüa osa neile kuuluvatest Hansapanga aktsiatest.

Lind ütles, et aktsiahinna languse taga ei ole SEB Swedbanki taotlus aktsiahinda madalal hoida, et teha omale soodsam ülevõtupakkumine. 'See oleks lühinägelik,' ütles Lind. Kui teha liiga madala hinnaga pakkumine, siis jätavad paljud oma aktsiad müümata ja neilt on aktsiaid pärast tunduvalt raskem kätte saada kui algul õiglase hinnaga pakkumise puhul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing