Ülo Toomsalu • 8. märts 2001 kell 6:14

Kohtuarstid tunnistasid Oleg Lvovi süüdivaks

Kohtuarstid tunnistasid Tallinna psühhiaatriahaiglas väidetavalt jälitusmaaniat ravinud Eesti allilma oletatava liidri Oleg Lvovi süüdivaks ja lähiajal esitab keskkriminaalpolitsei talle süüdistuse relva ebaseaduslikus omamises, kirjutab Postimees.

Postimehe andmetel lõpetas Lvov (46) ravi psühhiaatriahaiglas eelmise nädala lõpus, samaks ajaks oli keskkriminaalpolitsei saanud kätte kohtuarstliku ekspertiisi tulemuse. Ekspertiis kinnitas, et Lvovi vaimne tervis on korras ning ta on võimeline osalema eeluurimisel.

Keskkriminaalpolitsei uurija tahab esimesel võimalusel esitada Lvovile süüdistuse tulirelva ebaseaduslikus omamises. Politseinikud leidsid revolvri Smith Wesson Lvovi Merivälja maja õuelt 1999. aasta detsembris, kui ta vahi alla võeti. Kuigi vahepeal selgitas politsei välja, et relv kuulub ühele Lvovi tuttavale, on uurija Raul Vahtra sõnul leitud uusi tõendeid ka Lvovi seotusest sama revolvriga.

Väidetavalt läks Lvov psühhiaatriahaiglasse pärast seda, kui teravnesid tema suhted Venemaalt Eestisse ammust rahaküsimust klaarima tulnud ärimeestega.

Hetkel kuum