USA aktsiaturg võistleb Jaapaniga

Romet Kreek 13. märts 2001, 00:00

USA aktsiaturu langus Nasdaqi indeksi näol eile alla 2000 punkti ei mõjutanud oluliselt dollari kurssi euro suhtes. Euro kauples USA turgude avanemise järel 0,9288 dollaril, mis teeb dollari kursiks 16,846 krooni. Dollar tugevnes võrreldes reedese tasemega 0,45%.

Jeen langes USA finantsturgude avanemise ajaks dollari suhtes 120,55 jeenile ehk 0,91%. Nädalavahetusel astus tagasi Jaapani peaminister Mori. USA ja Jaapani aktsiaturg võistlevad languse osas teineteisega. Jaapani aktsiaturg langes eile 3,62% 12171 punktile, USA Nasdaq oli eile kell 18.25 5,1% miinuses 1948 punktil.

Jaapani poliitikud tegid reedel ettepaneku alandada kapitalikasvu- ning teisi makse, tõstmaks aktsiaturgu ning vältimaks majanduslangust. Finantsturud ootavad reedel avaldatavat Jaapani majandusraportit.

?Nikkei langus on meie peamine jeeni negatiivse väljavaate põhjus,? teatas investeerimispanga Merrill Lynch & Co Londoni vanemvaluutastrateeg Neil MacKinnon Bloombergile. Valitsuse päästepakett pole piisavalt veenev, et muuta turu meelestatust.

Maailma majandus jahtub, Euroopa rahandusministrid ootavad jätkuvalt USA majanduse paranemist teisel poolaastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing