Kadi Heinsalu • 28 märts 2001

Laar ootab täna Kanal 2-s Savisaart

Peaminister Mart Laar läheb täna õhtul telekanalisse Kanal 2 Edgar Savisaart ootama, kuigi Keskerakond pole videosalvestusega hilisema montaazhi kartuses nõus, teatab Postimees Online viitega ETAle.

Keskerakonna teatel tegi telejaam Kanal 2 Edgar Savisaarele ettepaneku korraldada reedel otse-eetris debatt Mart Laariga, mistõttu Savisaar korraldas oma nädalakava vastavalt ümber ja teatas nõusolekust.

Keskerakonna teatel hakkas 'kahjuks seejärel tõmblema telejaam Kanal 2', kes teatas äkki, et Laari ei olegi 30. märtsil Eestis (peaminister viibib töövisiidil Maltal). Seejärel pakuti välja saade mõni päev varem salvestada, millega aga Keskerakond polnud nõus.

Valitsuse pressinõunik Priit Põiklik ütles ETAle, et peaminister ootab nagu kokku lepitud täna kell 21 Kanal 2-s Savisaart. 'Kui härra Savisaar täna kella üheksaks sinna, nii nagu varem kokku lepitud, ei ilmu, siis on see üheselt tõlgendatav argpüksluse ja oma poliitilise opositsiooni kartmisena,' ütles Põiklik.

'Laar on juba sügavalt pettunud ka selles, et Savisaar juba varem kokkulepitud eelmisel reedel sellesse saatesse ei ilmunud.'

Savisaare abi Lauri Laasi ütles, et Laari kõrvalehoidmine debatist Savisaarega on argpükslus ja Savisaarele suur pettumus. Laasi oletas, et ilmselt Laar kartis, et Savisaar võib kaamerate ees nõuda Laarilt isiklikult vabandamist. 'Selleks aga pole Isamaaliidu esimees võimeline,' väitis Laasi.

Hetkel kuum