Dollar kukkus päevaga 25 senti

Romet Kreek 04. aprill 2001, 00:00

Euro tugevnes eile järsult pärast Euroopa Nõukogu avaldatud majanduskasvu numbreid. Dollar kukkus krooni suhtes päevaga 25 senti ehk 1,4% 17,53 kroonile, euro kauples kell 18 0,8925 dollari tasemel.

Eurotsooni majanduskasv aeglustus märtsis kolmandat kuud järjest, kuid tulemus oli siiski parem, kui turud lootsid. Eurotsooni suuruselt teise majanduse Prantsusmaa tarbijausaldus kahanes märtsis, jäädes siiski positiivsele territooriumile. Euroopa Keskpangal peaks nüüd olema tee lahti intressialandamiseks, USA keskpangal näib USA tööstustoodangu paranenud numbrite tõttu vajadus kärpida agressiivselt intresse olevat vähenenud.

Eile paistis veel silma eestlaste ühe armastatuima puhkesihtkoha Türgi valuuta pea 10% kukkumine. Türgis vapustasid valuutaturgu poliitilised mured, mis põhjustasid tugeva nõudluse dollarite järele. Türgi valuutaturg on juba selle nädala algusest alates kaubelnud Türgi keskpanga poolt läbiviidaval uut tüüpi valuutaoksjonil. Nädalaga on Türgi liir kukkunud dollari suhtes 17%.

Türgi keskpank fikseeris eile dollari ostu/müügikursiks 1 232 604/ 1 238 549 Türgi liiri. Alates valuutakursi vabakslaskmisest veebruaris on Türgi liir nõrgenenud 44%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing